Συνταγή για Μοσχαρί κοκκινιστό με μελιτζάνες και λαχανικά στην γάστρα

 

Καλοκαιράκι και τα λαχανικά είναι στα καλύτερα τους! Έτσι λοιπόν και γω σας προτείνω μια συνταγή με μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες και λαχανικά στην γάστρα. Λόγω της μικρασιατικής καταγωγής μου θα το βρείτε λίγο “βαρύ” αλλά σας υπόσχομαι ότι θα ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας.
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (εγώ πήρα σπάλα ,μπορείτε να πάρετε ποντίκι ή κιλότο)
2 μεγάλες ντομάτες για φρεσκοτριμμένο χυμό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο για σοτάρισμα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
3 μελιτζάνες 
2 κολοκυθάκια
200γρ.φασολάκια
1/2 σκέλιδα σκόρδο
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 ποτήρι κρασί
1 ξύλο κανέλας
αλάτι-πιπέρι
 
Συνταγή για Μοσχαρί κοκκινιστό με μελιτζάνες και λαχανικά στην γάστρα
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που την έχουμε κάψει καλά. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε το καπάκι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.  Στην συνέχεια βάζουμε την φρέσκια ντομάτα και 1 κουταλιά της σούπας πελτές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε ,τα φασολάκια , την κανέλα ,την ζάχαρη ,το πιπέρι και λίγο νεράκι (ίσα -ίσα να σκεπάζει το κρέας) Το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να έχει γίνει. Συμπληρώνουμε νερό αν χρειαστεί. Το αλάτι το βάζουμε στο τέλος για να μην “σφίξει” το κρέας. Στην συνέχεια περνάμε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες από το τηγάνι τόσο όσο να ροδίσουν .Μην ξεχάσετε να ξεπικρίσετε τις μελιτζάνες βάζοντας τες στο νερό με λίγο αλάτι για μισή ώρα. Αφού το κρέας μας έχει γίνει το βάζουμε στραγγίζοντας το σε γάστρα ή σε ταψί σκεπαστό (εγώ το έβαλα σε πυρέξ και το έκλεισα με αλουμινόχαρτο )και δίπλα βάζουμε και τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε από πάνω τους το ζουμί από το κρέας και το ψήνουμε περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τα κολοκυθάκια και οι μελιτζάνες.
Συνταγή για Μοσχαρί κοκκινιστό με μελιτζάνες και λαχανικά στην γάστρα
Εγώ το κρέας το μαγείρεψα στην χύτρα ταχύτητας και το άφησα 1 ώρα. Αν δεν χρησιμοποιείται χύτρα υπολογίστε περίπου 2 και 1/2 ώρες στο χαμηλό μάτι για να σιγοβράσει και να μην σφίξει. Για τον ίδιο λόγο όταν συμπληρώνεται νερό να το έχετε ζεστάνει.
Καλή σας όρεξη
Κατερίνα Βήττα
Stay…tuned…Γραφτείτε
στη 
σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
για παιδια

 

Close