Συνταγή για κερκυραϊκή Παστιτσάδα με χοντρό μακαρόνι και μαλακό μοσχάρι για το μεσημεριάνο.
Υλικά:
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι περίπου
- Μοσχάρι 1 κιλό σε κομμάτια περίπου χτένι
- κρεμμυδι 2 ψιλοκομμένα
- σκορδο 2 σκελίδες
- πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- δάφνη 1 φύλλο
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μπαχάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μπούκοβο 1 πρέζα
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- νερό 1-2 κούπες περίπου ζεστό
- αλατι Κατά βούληση
Για τα μακαρόνια:
Για το σερβίρισμα:
- τυρί Κατά βούληση τριμμένο σκληρό για μακαρόνια
Η παστιτσάδα είναι ένα φαγητό άρρηκτα συνδεδεμένο με το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας. Φτιάχνεται με κόκορα, κοτόπουλο ή και μοσχάρι. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε μία τέλεια συνταγή για παστιτσάδα με μοσχαράκι που λιώνει στο πιρούνι και χοντρό μακαρόνι. Θα γλείψετε και τα πιάτα.
Συνταγή για παραδοσιακή κερκυραϊκή παστιτσάδα με χοντρό μακαρόνι και τρυφερό μοσχαράκι για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας και το Κυριακάτικο τραπέζι. Την παστιτσάδα μπορείτε να την φτιάξετε και με κόκορα ή κοτόπουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κερκυραϊκή παστιτσάδα με χοντρό μακαρόνι και μοσχάρι:

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και μόλις κάψουν προσθέτουμε το μοσχαράκι κομμένο σε κομμάτια. Το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές και μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε σε μία πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το λιωμένο σκόρδο.
Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν, ξύνοντας την κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το φύλλο δάφνης και την ζάχαρη. Επίσης βάζουμε πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και πάπρικα. Στο τέλος προσθέτουμε το μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά ξύνοντας την κατσαρόλα για να βγουν όλα τα αρώματα. Αφήνουμε να πάρει το κρέας το χρώμα των μπαχαρικών και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε το κρέας. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κόκορας παστιτσάδα.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Στο μεταξύ βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και λιώνουμε το βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τυρί για μακαρόνια σε μία πιατέλα. Από πάνω βάζουμε το μοσχάρι και άμα θέλουμε βάλουμε επιπλέον τυρί.
Tips
Το μπούκοβο είναι προαιρετικό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Καλλωνη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr