Φρικασέ με μοσχαράκι και σπανάκι

Φρικασέ με μοσχαράκι και σπανάκι

Συνταγή για φρικασέ με μοσχαράκι και σπανάκι για όλη την οικογένεια με μυρωδικά. Συνοδεύστε το με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Υλικά:

Για το σερβίρισμα:

Το φρικασέ είναι ένα αγαπημένο φαγητό και σήμερα θα δοκιμάσουμε φρικασέ χωρίς αυγολέμονο, με μοσχαράκι και σπανάκι. Μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο και το κρέας είναι τόσο καλομαγειρεμένο που είναι μαλακό και τρυφερό. Τα παιδιά μας το τρώνε πολύ με φέτα και ψωμί και σίγουρα θα αρέσει και στα δικά σας. Πάμε να το φτιάξουμε!

Το φρικασέ είναι από τους καλύτερους τρόπους να μαγειρέψουμε το κρέας. Συνοδεύστε το με ψωμί και φέτα και σίγουρα δε θα το μετανιώσετε. Αν λοιπόν ξεμείνατε από ιδέες ή σας έχει μείνει κρέας και δεν θέλετε άλλο ξηροφαγία, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το φρικασέ!

Μπορεί να γίνει και με μαρούλι, αλλά εμείς έχουμε μία αδυναμία στο σπανάκι και το προτιμούμε. Για ένα φαγητό που μοσχοβολάει “μαμά” και μπορεί να γίνει και με αυγολέμονο. Εμείς προτιμήσαμε τον χυμό λεμονιού για πιο ελαφριά γεύση.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το φρικασέ με μοσχαράκι και σπανάκι:

Φρικασέ με μοσχαράκι και σπανάκι

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε το μοσχαράκι μέχρι να μαλακώσει. Παίρνουμε μία πλατιά κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο βάζουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την κόκκινη πιπεριά, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το σπανάκι χοντροκομμένο.

Σοτάρουμε μέχρι να βγάλει το σπανάκι τα ζουμιά του και να μαραθεί. Έπειτα τοποθετούμε το βρασμένο κρέας, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και σάλτσα ντομάτας. Νερό δεν βάλαμε γιατί το σπανάκι ήταν φρέσκο και έβγαλε ήδη αρκετά ζουμιά. Βράζουμε μέχρι να το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Tips

Αν δεν έχετε φρέσκο σπανάκι μπορείτε να κρατήσετε λίγο από τον ζωμό του κρέατος που έβρασε και να τον προσθέσετε αντί για νερό.

Φρικασέ με μοσχαράκι και σπανάκι

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr