Τα φανταστικά γεμιστά του Ακή Ανδρεακου

Σήμερα το μενού είχε γεμιστά ορφανά!
Κλασική συνταγή για γεμιστά(χωρίς κουκουνάρι-σταφίδα) με τη διαφορά ότι μέσα στη γέμιση έτριψα ένα μεγάλο καρότο,ένα κολοκύθι (που λείπει από τη φώτο),έβαλα μισό ματσάκι μαϊντανό,μισό ματσάκι δυόσμο,και αντί για ρύζι Καρολίνα έβαλα μακρύκοκκο ρύζι(parboiled).
Πριν γεμίσω τις τομάτες τις πασπάλισα με λίγο αλάτι και ζάχαρη και τις άφησα ανάποδα να φύγουν τα πολλά υγρά.
Για τη γέμιση ενώ πολλοί βάζουν μια κουταλιά της σούπας ρύζι για κάθε γεμιστό εγώ έβαλα 4-5 κουταλιές επιπλέον σε όλο το μείγμα και όση γέμιση περίσσεψε την έριξα πάνω από τις πατάτες ανάμεσα στα γεμιστά.
*Όταν τελειώσουμε με το γέμισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε τα γεμιστά εκτός από το αλατάκι και τη ζάχαρη(στις τομάτες) και με λίγη φρυγανιά!
Στον δικό μου φούρνο χρειάστηκε να ψήσω για 1 ώρα και 40 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

γεμιστα γεμιστα1 γεμιστα2

Άκης Ανδρεάκος
Άκης Ανδρεάκος

Με λένε Ανδρεάκο Άκη ,γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και ζω στην ανεπανάληπτη Αθήνα! Τα παιδικά μου χρόνια είναι γεμάτα υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις μοναδικές! Λατρεύω να μπαίνω στη κουζίνα ,να δοκιμάζω και να δημιουργώ διάφορες συνταγές. Την αγάπη μου αυτή για τη μαγειρική ,μου την μετέδωσε η μεγαλύτερη αδερφή μου και έτσι αποφάσισα να σπουδάσω στο τμήμα μαγειρικής της Σιβιτανιδείου σχολής. Εύχομαι να γίνω αρκετά καλός κι έτσι να μοιραστώ μαζί σας πολλές συνταγές και μυστικά!


Close