Τάρτα flambee. Υπέροχη συνταγη

Την παραδοσιακή tarte flambee που βλέπετε στη φωτογραφία, τη δοκιμάσαμε στο Στρασβούργο στο “Au Pont Saint Martin”

Συνταγή για 8 άτομα:

Υλικά
Αλεύρι 400 γρ.
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 κουταλιά του τσαγιού αλάτι
30 γρ. μαγιά
25 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
40 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μπέικον καπνιστό
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Πιπέρι
Μία πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι και τη μαγιά λιωμένη σε λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε 20 με 30 κ.ε νερό για να αποκτήσουμε μία ελαστική ζύμη μετά από αρκετά λεπτά ζυμώματος μς το χέρι. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε αρκετά λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με βούτυρο και το μπέικον ψιλοκομμένο σε μικρά κομματάκια. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε για πολύ λίγο να πάρει μία βράση και να πήξει. Απλώνουμε τη ζύμη σε λεπτή στρώση, όχι σαν πίτσα, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε πολύ ζεστό φούρνο για περίπου 15 λεπτά

Close