Μακαρονοσουφλέ με κρυμμένα λαχανικά

Συνταγή για Μακαρονοσουφλέ με κρυμμένα λαχανικά. Σουφλέ ζυμαρικών με κρυμμένα λαχανικά , ριγγατόνι, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα και γκούντα για τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό.

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό. Υπάρχουν λοιπόν συνταγές, που μπορούμε να φτιάξουμε για τα παιδάκια μας τα οποία δεν τα τρώνε όλα. Σήμερα λοιπόν θα σας φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο μακαρονοσουφλέ  με κρυμμένα λαχανικά με σπιτική κρέμα λαχανικών από καρότα, κρεμμύδι, πράσο, κουνουπίδι και πατάτες.

Θα κάνουμε την γεύση αυτού του σουφλέ αξεπέραστη με διάφορα τυριά της αρεσκείας μας που λιώνουν, ριγκατόνι ή κάποιο άλλο ζυμαρικό που αρέσει στα παιδιά μας και λίγα λουκάνικα προαιρετικά. Στην συγκεκριμένη συνταγή από τυριά βάλαμε κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα και γκούντα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μακαρονοσουφλέ με κρυμμένα λαχανικά:

Μακαρονοσουφλέ- με -κρυμμένα- λαχανικά-

Εκτέλεση για την κρέμα λαχανικών

Στην αρχή σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το κουνουπίδι και το πράσο με λίγο ελαιόλαδο. Αφού τα βράσουμε τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζουμί από αυτό που έβρασαν και τα κάνουμε κρέμα.

Μακαρονοσουφλέ με κρυμμένα λαχανικά

Εκτέλεση για το σουφλέ

Στο ζουμί που έβρασαν τα λαχανικά βράζουμε τα ριγκατόνι. Λίγο πριν βράσουν και έχουν μείνει με λίγο ζουμάκι προσθέτουμε την κρέμα λαχανικών και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την μισή γκούντα, το μισό κεφαλοτύρι και την μισή κεφαλογραβιέρα.

Επίσης προσθέτουμε τα μικρά λουκάνικα και λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ όλα μαζί. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, την υπόλοιπη γκούντα και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με τυριά και αλλαντικά

Ψήνουμε στην αρχή με σκεπασμένο πυρέξ για 20 λεπτά και στην συνέχεια με ξεσκέπαστο πυρέξ για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανυπομονούμε.

Tips για το Μακαρονοσουφλέ με κρυμμένα λαχανικά

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί μας αρέσει και σε όποια ποσότητα προτιμούμε.

Μακαρονοσουφλέ- με -κρυμμένα- λαχανικά-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Roula Kontou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close