Μαλακά και μελωμένα σπιτικά τουλουμπάκια με σιμιγδάλι

Συνταγή για λαχταριστά σπιτικά τουλουμπάκια. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα μοναδικό γλυκό που θα μας φέρει στο μυαλό αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.  Τουλουμπάκια, ένα γλυκό με ιδιαίτερη ζύμη από αλεύρι σιμιγδάλι και μυρωδάτο βούτυρο. Μικρές μπουκίτσες που πρώτα τηγανίζονται και μετά βουτάνε σε πλούσιο σιρόπι από ζάχαρη και μέλι.

Τα συγκεκριμένα τουλουμπάκια έχουν εύκολη παρασκευή και γίνονται πεντανόστιμα.

Αυτές οι καστανόξανθες, ακαταμάχητες, μελωμένες μπουκίτσες με ανατολίτικη καταγωγή, είναι ιδανικές για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά γλυκά και όχι μόνο. Θα κλέψουν τις εντυπώσεις ως κέρασμα σε γιορτές. Επίσης μπορείτε να τις συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι και να δημιουργησετε το τέλειο επιδόρπιο για το Κυριακάτικο τραπέζι σας.

Φτιάξτε τα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα μπορέσει να τους αντισταθεί κανείς. Θα εξαφανιστούν σε χρόνο ρεκόρ!

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά, τα βράζουμε για 10 λεπτά χωρίς ανακάτεμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

*Αν δεν έχετε γλυκόζη, βάζετε 2 κουταλιές μέλι.

Για την ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη.

Στην συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει. Όταν κρυώσει, χτυπάμε με το μίξερ ή ζυμώνουμε με το χέρι, ρίχνοντας τα αυγά ένα ένα, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.

Μετά βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3). Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με το κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια των 4 cm.
Τα γυρίζουμε (τουμπάρουμε) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος. Κρατάμε τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.

Τέλος τα μεταφέρουμε όπως είναι καυτά, στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα βγάζουμε.

*Τα φλυτζάνια μου 250ml
Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια. Εγώ έφτιαξα ένα μόνος μου και με αυτό μου βγήκαν 101 τουλουμπάκια.

Μαλακά και μελωμένα σπιτικά τουλουμπάκια με σιμιγδάλι

Μαλακά και μελωμένα σπιτικά τουλουμπάκια με σιμιγδάλι

Συνταγή/Εκτέλεση/φωτογραφία από τον Nikos AE

Close