
Συνταγή για μαλακό παγωτό βανίλια για σάντουιτς ή και σκέτο με μόνο 2 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή. Φτιάξτε σπιτικό παγωτό κρέμα, με λίγα υλικά για να τρώνε τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια! Δεν παγώνει και διατηρείται μαλακό! Δείτε την εκτέλεση και δοκιμάστε τη φέτος το καλοκαίρι!
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμαρια πληρες
- ζαχαρη 350 γραμμαρια
- βανίλια 1-2 προαιρετικά
Υλικά
Εκτέλεση για το παγωτό βανίλια
Βάζουμε στην εστία σε κατσαρόλα την κρέμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν λιώσει η ζάχαρη την κατεβάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Την βάζουμε στην συνέχεια στο ψυγείο σκεπασμένη με καπάκι του ταπερ η διάφανη ζελατίνα. Το αφήνουμε στη συντήρηση όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα την βγάζουμε απο το ψυγείο και την αφήνουμε 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Την αφρατεύουμε με το μίξερ 7 λεπτά! Τη βάζουμε στην κατάψυξη για ώρες. Στην συνέχεια όταν τη βγάλουμε, την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και φτιάχνουμε σαντουιτσακια ή σε χωνάκια ή και σκέτο. Αν θέλουμε προσθέτουμε βανίλια στην διαδικασία.
Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!