Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας Χωρίς ζάχαρη

Ένα δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη είναι ένα τέλειο επιδόρπιο.

    Για το γαρνίρισμα

  • φραουλες Κατά βούληση φρέσκες

    Για το ζελέ

  • νερό 500 ml
  • ζελέ 1 φακελάκι φράουλας χωρίς ζάχαρη

Τα γλυκά ψυγείου είναι τα αγαπημένα μας γλυκά όλο τον χρόνο και κυρίως το Καλοκαίρι. Άλλωστε το Γλυκό ψυγείου με κρέμα & φράουλα είχε γίνει ανάρπαστο. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μία εξαιρετική συνταγή για ένα γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη με βάση το μπισκότο. Θα την γεμίσουμε με ζελέ και γιαούρτι και επιπλέον ζελέ φράουλας από πάνω.

Είναι ένα πολύ δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση το ζελέ χωρίς καθόλου ζάχαρη. Ζάχαρη περιέχουν μόνο τα μπισκότα που κι αυτά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με μπισκότα με στέβια και να κάνετε αυτό το γλυκό μία εξαιρετική επιλογή για δίαιτα ή για διαβητικούς.

Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας Χωρίς ζάχαρη_

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη: 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη, αρχικά χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Στην συνέχεια σε ένα μπρίκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αφού λιώσει, περιχύνουμε με το βούτυρο τα μπισκότα μας, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.

Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας Χωρίς ζάχαρη

Όταν ετοιμάσουμε το μείγμα με τα μπισκότα, παίρνουμε ένα πιάτο, στρώνουμε στον πάτο του αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε πάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών και αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα.

Στην συνέχεια το απλώνουμε παντού και με ένα ποτήρι το οποίο έχει ίσιο πάτο, πιέζουμε το μπισκότο ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη βάση και περιμετρικά να δημιουργηθεί κάτι σαν τοίχος από μπισκότο. Αφού το μπισκότο πάρει την φόρμα του μέσα στο τσέρκι, τοποθετούμε στην κατάψυξη το γλυκό μας μέχρι να παγώσει.

Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ σε πυρέξ

Στο μεταξύ παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και αδειάζουμε μέσα το νερό. Το αφήνουμε να βράσει και αφού βράσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο καυτό νερό την σκόνη ζελέ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.

γλυκό_ψυγείου_με_φράουλες_ζελέ_χωρίς ζάχαρη_

Στην συνέχεια σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι μαζί με τα 200 ml ζεστού ζελέ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι. Έπειτα βγάζουμε την φωτιά του μπισκότου από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα στην φωλιά το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να σφίξει το ζελέ.

Αφού σφίξει αδειάζουμε από πάνω το υπόλοιπο ζελέ, βάζουμε και πάλι το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες και απολαμβάνουμε αφού παγώσει. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Η συνταγή είναι του φίλου μας Dimitrios Makriniotis

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close