Ένα εύκολο γρήγορο και εύγευστο φαγάκι Σαρακοστιανό για όσες και όσες το κρατάνε και όχι μόνο!!
ΥΛΙΚΑ!
Ανάλογα με τα άτομα βάζετε και τις ανάλογες ποσότητες! Μανιτάρια δύο ειδών ή ότι έχετε 3 με 4 κρεμμύδια ξερά, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, σάλτσα ντομάτας, δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι , ελαιόλαδο, ξύλο κανέλας, 4-5 κόκκους μπαχάρι, 2-3 φύλλα δάφνης, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγη ζάχαρη!

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια και τα σοτάρουμε για λίγο΄

Προσθέτουμε και τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια

Προσθέτουμε και τα δαμάσκηνα και τα γυρνάμε σοτάροντας όλα μαζί για λίγα λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί -προσθέτουμε το δαφνόφυλλο το μπαχάρι το ξύλο κανέλας αλάτι πιπέρι ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.

Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας .

Σε μισή περίπου ώρα το φαγητό είναι έτοιμο και στρώνετε το τραπέζι σας! Καλή όρεξη !!!

Ilias Karpouchtsis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ