MARSHMALLOWS από τον Στέλιο Παρλιάρο καιι τις Γλυκιές Αλχημίες!

  

Τέλεια ιδέα???

 

 

ΥΛΙΚΑ:
 
400 γραμμάρια ζάχαρη 
400 γραμμάρια νερό 
4 φύλλα ζελατίνας (20 γραμμάρια) 
άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
 
 
Εκτέλεση:
 
Βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ και το χτυπάμε έως ότου ασπρίσει και σφίξει όπως η μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα.
Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε άχνη ζάχαρη και από πάνω το μείγμα σε πάχος 1-2 εκ.
Πασπαλίζουμε με άχνη, αφήνουμε για αρκετές ώρες εκτός ψυγείου, να σταθεροποιηθεί (προτιμότερο μία νύχτα) κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα τυλίγουμε με άχνη ζάχαρη.
 
Εάν θέλουμε τα περνάμε σε καλαμάκια. Επίσης, καθώς χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ, μπορούμε να το χρωματίσουμε με λίγες σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας (χρώμα ζαχαροπλαστικής).
 
 
 
topsyntages.gr

Close