Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε χειροποίητη κρέμα σκόρδου για τα φαγητά μας!

Συνταγή για σπιτική κρέμα σκόρδου. Τη χειροποίητη κρέμα από σκόρδο τη χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας , χωρίς να μείνει στο στόμα η έντονη μυρωδιά του σκόρδου

Το σκόρδο είναι από τα μπαχαρικά που κάθε μαγείρισσα προσθέτει στις συνταγές της, καθώς δίνει απίστευτο άρωμα και γεύση στις συνταγές.

Γι’αυτό λοιπόν σας έχουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για σπιτική κρέμα σκόρδου με λίγα υλικά. Γίνεται πεντανόστιμη και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε στα φαγητά σας ή σαν ντιπ.

Εκτέλεση

1) Ξεχωρίζουμε τα σκόρδα σε σκελίδες. Καθαρίζουμε τις σκελίδες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε, αν υπάρχει, την πράσινη φύτρα.
2) Τις βάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και τις σκεπάζουμε με νερό.
Βράζουμε για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα σκόρδα και αποσύρουμε από την φωτιά.

3) Στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο γουδί το βρασμένο σκόρδο (εγώ το πολτοποίησα με το κουτάλι) ρίχνοντας σιγά το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και το αλάτι.
4) Μεταφέρουμε την κρέμα σκόρδου σε γυάλινο βαζάκι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (2 με 3 κουταλιές τής σούπας) στην επιφάνεια, σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι και 3 εβδομάδες.

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε χειροποίητη κρέμα σκόρδου για τα φαγητά μας!

Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε χειροποίητη κρέμα σκόρδου για τα φαγητά μας!

Η συνταγή είναι από την σελίδα στο facebook Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips 

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Close