Κοκκινιστό μοσχαράκι με μαυροδάφνη που λιώνει στο στόμα

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μαυροδάφνη που λιώνει στο στόμα! Ένα πραγματικό συγκλονιστικό κοκκινιστό μοσχαράκι με πολλές μυρωδιές και πολλές γεύσεις που πραγματικά εντυπωσιάζουν όλες τις αισθήσεις μας.

Δείτε ακόμα Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια σε κρεμώδη, πεντανόστιμη σάλτσα γιαουρτιού

Η μαρινάδα για το μοσχαράκι έχει μαυροδάφνη, θυμάρι, κόκκους πιπεριού, δενδρολίβανο, φύλλα δάφνης και καρότα σε ροδέλες. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο κρέας που μπορείτε να το απολαύσετε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα πρέπει να μαρινάρουμε το κρέας μας τουλάχιστον για 8 με 10 ώρες. Σε ένα μεγάλο μπολ έχουμε κόψει ένα κιλό μοσχαράκι σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε το θυμάρι, του κόκκους πιπεριού, το δενδρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και τα καρότα σε ροδέλες.

Επίσης προσθέτουμε το ένα από τα δύο κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τη μαυροδάφνη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το φαγητό μας με την μεμβράνη και βάζουμε το κρέας μας μαζί με την μαρινάδα του στο ψυγείο για 8 με 10 ώρες.

Αφού περάσουν οι 8 με 10 ώρες βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες, Στραγγίζουμε το κρέας από την μαρινάδα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Θωρακίζουμε καλά το κρέας και ρίχνουμε την μαρινάδα στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου 2 με 2μιση ώρες. Όταν βράσει το κρέας το βγάζουμε σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε τότε στη σάλτσα 3 κ.σ κονιάκ. Βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μαυροδάφνη

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Konstantina’s Kitchen

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close