Μοσχαράκι νουά με βελούδινη σάλτσα πορτοκάλι (βίντεο)

Μοσχάρι νουά με βελούδινη σάλτσα πορτοκάλι! Η σημερινή μας συνταγή με μοσχαράκι νουά και γευστική σάλτσα πορτοκαλιού είναι σίγουρα μία γκουρμέ συνταγή! Αν σας αρέσει να δοκιμάζετε νέες γεύσεις, τότε σίγουρα αυτό το μοσχαράκι νουά πρέπει να το φτιάξετε σύντομα!

Είναι ένα αξεπέραστο πιάτο με μία δεμένη σάλτσα που περιέχει χυμό πορτοκαλιού, χυμό λεμονιού, την ιδιαίτερη γεύση του κονιάκ και μανιτάρια! Είναι η σάλτσα που μπορεί να συντροφεύσει και να απογειώσει το τρυφερό μοσχαράκι που θα προμηθευτείτε από τον χασάπη σας!

Δείτε ακόμα Μοσχάρι κατσαρόλας με σως από καρότα και λίγα υλικά (βίντεο)

Είναι ένα πιάτο για ιδιαίτερες περιστάσεις και όχι μόνο. Σίγουρα αυτή η γκουρμέ και χορταστική λιχουδιά μπορεί να απογειώσει το χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι ή ένα ρομαντικό δείπνο με το άλλο σας μισό. Επίσης μπορεί να κάνει τους συνεργάτες σας, να θαυμάσουν τις μαγειρικές σας δεξιότητες, σε ένα επαγγελματικό τραπέζι.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο και στο ζεστό λάδι σοτάρουμε το κρέας. Αφού σοτάρουμε καλά το κρέας και το θωρακίσουμε καλά, σβήνουμε το φαγητό μας με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κονιάκ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Στην συνέχεια βάζουμε στο φαγητό μας τον χυμό πορτοκαλιού τον οποίο τον έχουμε αραιώσει σε 1/2 ποτήρι νερού. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό μας να γίνεται σε πολύ σιγανή φωτιά για περίπου δύο ώρες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να γίνει το κρέας μας. Μόλις το κρέας μας βράσει, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Κρατάμε τον ζωμό του κρέατος στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ το οποίο το έχουμε αραιώσει σε νερό. Το κορν φλάουρ το ρίχνουμε σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε παράλληλα.

Όταν η σάλτσα μας δέσει και γίνει βελούδινη, προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια κόβουμε το κρέας μας σε μερίδες. Οι μερίδες πρέπει να είναι λεπτές φέτες κρέατος. Βάζουμε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος στην κατσαρόλα με την σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την συνταγή:

Tips

Δεν χρειάζεται να έχουμε αντικολλητική κατσαρόλα για να μαγειρέψουμε το κρέας μας. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στην σάλτσα. Αν όμως θεωρήσουμε ότι θέλει λίγο νερό, μπορούμε να βάλουμε με μέτρο. Το κονιάκ είναι το βασικό συστατικό της συνταγής, οπότε καλό θα ήταν να μην αντικατασταθεί ή παραβληθεί.

Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την χύτρα για να βράσουμε το κρέας μας. Παρόλα αυτά, το Konstantina’s Kitchen θεωρεί ότι στην χύτρα υπάρχει κίνδυνος να χάσει την νοστιμιά του το κρέας.

Μοσχάρι νουά με βελούδινη σάλτσα πορτοκάλι και μανιτάρια!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close