Μουσταλευριά- με- πετιμέζι-

Παραδοσιακή μουσταλευριά με πετιμέζι που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υπάρχουν πολλών ειδών κρέμες. Υπάρχει η κρέμα καραμελέ, η πανακότα και άλλες ξενόφερτες αλλά πεντανόστιμες συνταγές. Στην Ελλάδα όμως έχουμε μία ιδιαίτερη κρέμα που μοσχοβολάει Μεσόγειο και ελληνικό αμπέλι. Μιλάμε φυσικά για την αγαπημένη μας μουσταλευριά.

Η μουσταλευριά φτιάχνεται με μούστο όμως αυτή τη φορά θα την φτιάξουμε με πετιμέζι διότι ο μούστος έχει μία ιδιαίτερη επεξεργασία και ίσως να μην είναι όλοι σε θέση να τον φτιάξουν.

Δείτε ακόμα Μουσταλευριά by Mairh

Αντίθετα η μουσταλευριά με το πετιμέζι είναι πιο εύκολη ακόμη και για τους αρχάριους. Δοκιμάστε και το Σπιτικός μούστος, μουσταλευριά και μουστοκούλουρα χωρίς χρήση αμμωνίας. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το πετιμέζι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Προσέχουμε να μην μας σβολιάσει.

Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και το μοιράζουμε σε μπολάκια. Πασπαλίζουμε το κάθε μπολ με φιστίκι Αιγίνης και σουσάμι. Προσθέτουμε και κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις πήξει, απολαμβάνουμε.

Μουσταλευριά-με -πετιμέζι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: Daddy-Cool.gr 

 

Close