Μπακαλιάρος κοκκινιστός με σπανάκι, πράσο, πλούσια σάλτσα ντομάτας και υπέροχη γεύση. Μια συνταγή που συνήθιζε να φτιάχνει η γιαγιά μου την 25η Μαρτίου μαζί βεβαία με τον κλασικό τηγανιτό μπακαλιάρο αν δεν έχετε δει ήδη την συνταγή δείτε την εδώ , έτσι έλεγε για να υπάρχει ποικιλία.
- μπακαλιάρος 1 κιλό ξαρμυρισμένο
- σπανακι 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 ξερό
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- πράσο 1
- πελτές ντομάτας 1 κ.σ.
- ελαιολαδο 1/4 φλ.
- πιπέρι κόκκινο και μαύρο
Υλικά
Γι αυτό λοιπόν συνεχίζω και γω να κάνω το ίδιο. Και επειδή στο σπίτι μας αγαπάμε ιδιαίτερα τον μπακαλιάρο με σπανάκι το φτιάχνω όχι μόνο την 25η Μαρτίου άλλα όλο το χρόνο. Τα παιδιά τον τρώνε πιο εύκολα από τον τηγανιτό μπακαλιάρο γιατί είναι πιο μαλακός και κάνουν βούτες στην σάλτσα ντομάτας.
Δείτε ακόμη Συνταγή για μπακαλιάρο τηγανητό με κουρκούτι από μπύρα και μέλι
Ένα εύκολο, γρήγορο άλλα και υγιεινό φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε σαν μεσημεριανό με όλη την οικογένεια άλλα μπορεί να σταθεί επάξια και στο Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε το το είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα ενθουσιάσει οποίον το δοκιμάσει.
Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο κοκκινιστό με σπανάκι, ρίχνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς C.
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook Μαμαδο μπερδεματα
Ειδήσεις σήμερα
- Ξενοδοχείο στο Ηράκλειο σέρβιρε κατά λάθος σφηνάκια με καθαρτικό – 6 άτομα στην εντατική
- Σχολεία : Έρχεται τριήμερη αργία και δυο εξτρά μέρες
- Αφράτα τυροκούλουρα για το ταπεράκι του σχολείου
- 8+1 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος θα πεθάνει σε μία εβδομάδα
- Αληθινές ιστορίες παιδιών που έχουν αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή