Μπακαλιάρος κοκκινιστός με σπανάκι!

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με σπανάκι, πράσο, πλούσια σάλτσα ντομάτας και υπέροχη γεύση. Μια συνταγή που συνήθιζε να φτιάχνει η γιαγιά μου την 25η Μαρτίου μαζί βεβαία με τον κλασικό τηγανιτό μπακαλιάρο αν δεν έχετε δει ήδη την συνταγή δείτε την εδώ , έτσι έλεγε για να υπάρχει ποικιλία.

Γι αυτό λοιπόν συνεχίζω και γω να κάνω το ίδιο. Και επειδή στο σπίτι μας αγαπάμε ιδιαίτερα τον μπακαλιάρο με σπανάκι το φτιάχνω όχι μόνο την 25η Μαρτίου άλλα όλο το χρόνο. Τα παιδιά τον τρώνε πιο εύκολα από τον τηγανιτό μπακαλιάρο  γιατί είναι πιο μαλακός και κάνουν βούτες στην σάλτσα ντομάτας.

Ένα εύκολο, γρήγορο άλλα και υγιεινό φαγητό που μπορείτε να απολαύσετε σαν μεσημεριανό με όλη την οικογένεια άλλα μπορεί να σταθεί επάξια και στο Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε το το είναι ένα πεντονόστιμο πιάτο που θα ενθουσιάσει οποίον το δοκιμάσει.

 

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο με σπανάκι, ρίχνουμε πρώτα σε ένα τηγάνι το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς C.

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με σπανάκι!

Μπακαλιάρος κοκκινιστός με σπανάκι!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook Μαμαδο μπερδεματα

Close