Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Εδώ χρησιμοποίησα φιλέτο παστού μπακαλιάρου ξεκοκκαλισμένο Νορβηγίας που θεωρείται ο πιο καλός και γευστικός .

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα μπακαλιάρου
λάδι για το τηγάνισμα

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

*αλεύρι
2 κουταλιές νισεστέ
2 κουτάκια μπύρα

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

πατάτες [βρασμένες]
1\2 φλιτζάνι καρυδόψιχα [ τριμμένη ]
6-7 σκελίδες σκόρδο [λιωμένες ]
λάδι [περίπου 1 φλιτζάνι ]-μηλόξυδο [είναι πιο γευστικό]-αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1] Ξεπλύνετε το μπακαλιάρο με άφθονο κρύο νερό και τον βάζετε από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό.
Τον αφήνετε να ξαρμυρίσει ,αλλάζοντας σε αυτό το διάστημα το νερό ,4-5 φορές το λιγότερο .

2]Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά.

Κόβουμε τις πατάτες τις βρασμένες [τις βράζουμε με την φλούδα τους κ τις ξεφλουδίζουμε όταν κρυώσουν] τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στο μούλτι ,η στο μπλέντερ ,προσθέτουμε την καρυδόψιχα,ξύδι ,αλάτι ,σκόρδο, και λίγο λίγο λάδι και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Τέλος χωρίς να σταματήσουμε προσθέτουμε όλο το υπόλοιπο λάδι.
Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε .
[ Κατά διαστήματα όταν την φτιάχνετε να δοκιμάζετε και σταματήστε να προσθέτετε υλικά εκεί που σας ικανοποιεί η γεύση ]

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος

3] Στραγγίζουμε το μπακαλιάρο,αφαιρείτε τα κόκαλα αν έχει,και τον μαδάτε με το χέρι ,η ,αν θέλετε το κόβετε σε κομμάτια [εγώ τον μαδάω ].
4] Σε ενα μπόλ αδειάζουμε τις 2 μπύρες και προσθέτουμε όσο *αλεύρι χρειαστεί να γίνει ένας χυλός αραιός ,μην ξεχάσετε.., τώρα προσθέτουμε και το νισεστές [ προαιρετικά ].

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Ρίχνουμε όλα το μαδημένο μπακαλιάρο μέσα,ανακατεύομαι καλά και σε καυτό άφθονο λάδι τηγανίζουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Αν τον κόψετε σε κομμάτια ,τότε βουτάτε ένα ένα τα κομμάτια και τηγανίζετε .

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Πλένετε πολύ καλά τα παντζάρια,[μόνο τους βολβούς].
Τα βράζετε σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν .
Τα αφήνετε να κρυώσουν για να μπορείτε να τα πιάσετε και να τα ξεφλουδίσετε .
Τα κόβετε και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα.
Ρίχνετε λάδι,ξύδι.και αναμειγνύεται.
Αν σας αρέσει προσθέστε κ 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο.

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

ΣΗΜ.αν θέλετε και τα κοτσάνια τότε βράζουμε πρώτα τα κοτσάνια ,τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μετά βράζουμε τους βολβούς]
Μπακαλιάρος τραγανός και αφράτος-Σκορδαλιά -& Παντζάρια !!!

Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.gr
Close