Μπακαλιάρος στιφάδο στον φούρνο!

Μια εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στιφάδο στον φούρνο. Ο παστός μπακαλιάρος μαγειρεμένος με κρεμμύδια, καρότο και πλούσια χυλωμένη σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες είναι μια διαφορετική αλλά πεντανόστιμη πρόταση, γι᾿ αυτούς που δεν τους αρέσει ο τηγανιτός μπακαλιάρος με κουρκούτι και σκορδαλιά. Αν πάλι σας αρέσει μπορείτε να δείτε την συνταγή εδώ.

Μία κλασική ελληνική συνταγή που αν προσθέσετε σταφίδες, δαμάσκηνα ή οποιοδήποτε άλλο αποξηραμένο φρούτο αγαπάτε, θα έχετε ένα πολύ νόστιμο φαγητό που συνηθίζουν να φτιάχνουν στα νησιά μας.

Ένας γευστικά υπέροχος συνδυασμός που κάνει τον μπακαλιάρο ένα πιάτο άξιο να σταθεί  στα Κυριακάτικα ή επίσημα τραπέζια σας. Γίνεται πάρα πολύ νόστιμο και αρέσει πολύ περισσότερο στα παιδιά από τον τηγανιτό. Όπως και επίσης ο μπακαλιάρος με πατάτες πλακί είναι μια εξαιρετική συνταγή.

Δοκιμάστε το είναι απλά … φανταστικό!

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρές φέτες τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε αλλάζοντας τακτικά το νερό για 36 ώρες.
Κόβουμε 1 κιλό κρεμμύδια σε χοντρές φέτες και τα σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να μαραθούν με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 με 4 ντομάτες τριμμένες, και σάλτσα ντομάτας από βάζο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και 2 φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά τουλάχιστον. Στη συνέχεια απλώνουμε τον μπακαλιάρο στο ταψί, στύβοντας λίγο να φύγει το πολύ νερό, και περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα κρεμμυδιών. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά στο πιο χαμηλό στάδιο η σχάρα.

Μπακαλιάρος στιφάδο στον φούρνο!

Μπακαλιάρος στιφάδο στον φούρνο!

Μπακαλιάρος στιφάδο στον φούρνο!

Μπακαλιάρος στιφάδο στον φούρνο!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki

Close