Είναι πραγματικά πολύ μα πολύ νόστιμο φαγητό σκέτο γλύκισμα -την συνταγή μου την είπε η μανούλα !!!
Υλικά μερίδες 3
Εγώ είχα 2 μπουτάκια κι έβαλα μπορείτε να το φτιάξετε και με μισό κοτόπουλο και με ολόκληρο σε κομμάτια.
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ή 2 μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες λιωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και λίγο κουρκουμά
1 φύλλο δάφνης
1 πακέτο του κιλού μπάμιες κατεψυγμένες .
Μηλόξιδο ή ξίδι απλό
Σαν αρχή αδειάζω τις μπάμιες όπως είναι παγωμένες σε μπολ και ρίχνω από πάνω μηλόξιδο ανακατεύω και τις αφήνω στην άκρη.
Βάζω στην κατσαρόλα το λάδι το κρεμμύδι κομμένο φετάκια το σκόρδο και το κοτόπουλο και σοτάρω για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά με ξύλινη σπάτουλα.
Αμέσως μετά με τα χέρια λιώνω μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες προσθέτω και τον πελτέ και ανακατεύω μαγειρεύοντας 5 λεπτάκια και ανακατεύοντας.
Τέλος προσθέτω ζάχαρη αλάτι πιπέρι κουρκουμά και ζεστό νερό σχεδόν μέχρι επάνω στην κατσαρόλα.
Αφήνω σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί και αυτό ώσπου να φθάσει το νερό να σωθεί μένει με μία πολύ ωραία σάλτα μπόλικη .
Μαγειρεύομαι περίπου 35 λεπτά.
Αδειάζουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα του στο ταψάκι που θα ψήσουμε .
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σε 2 δόσεις σοτάρουμε προσεκτικά τις μπάμιες μην ανοίξουν μέχρι να δούμε να αλλάξουν χρώμα περίπου 5 με 7 λεπτά .
Αδειάζουμε τις μισές στο ταψί και κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες .
Τις αδειάζουμε λοιπόν στο ταψί το κουνάμε πέρα δώθε και ρίχνουμε και το φύλλο δάφνης και
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 30 λεπτά -δοκιμάστε μία μπάμια να δείτε αν ψήθηκε σωστά ,κι έτοιμο το υπέροχο φαγητό μας !!!
Επειδή δεν είχα ψωμάκι έφτιαξα το πολύ ωραίο και γρήγορο που φτιάχνω συχνά και αξίζει να σας το πω να το φτιάχνεται κι εσείς .
Έβαλα περίπου 800 γραμ΄ρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ.
Έριξα μέσα 1 κουταλιά κοφτή αλάτι της σούπας λίγη ζάχαρη μισό κουτ του γλυκού και ανακάτεμα.
Σε ένα ποτήρι πολύ ελάχιστα χλιαρό νερό διαλύω μία ξηρή μαγιά ανακατεύοντας πολύ καλά.
Το αδειάζω σε καθαρό μπολ και ρίχνω μέσα το λάδι και το ξίδι και το δουλεύω λίγο με το χέρι.
Αρχίζω και προσθέτω λίγο λίγο και ζυμώνοντας το αλεύρι μέχρι να γίνει ζυμαράκι,που και που ζυμώνοντας λαδώνω τα χέρια μου.
Παίρνω ένα ταψάκι το λαδώνω ελαφρώς το πασπαλίζω με αλεύρι το τινάζω και βάζω μέσα στρογγυλό το ζυμαράκι μου .
Το απλώνω με το χέρι σε οτι σχήμα το σκεπάζω και το αφήνω λίγο να φουσκώσει.
Σήμερα όταν έψηνα το φαγητό το ακούμπησα για θερμότητα πάνω στην κουζίνα.
Μόλις φουσκώσει λίγο το χαράσσω 3 χαρακιές λοξά το χαϊδεύω με λαδωμένο χέρι και το ψήνω στους 180 περίπου ούτε 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Υπ όψιν δεν γίνεται το ψωμί με την πολύ ψίχα αλλά είναι κανονικό και πεντανόστιμο !
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες