Μπιφτέκι ταψιού

Ένα γίγας μπιφτέκι ταψιού με λαχανικά λουκάνικο και λιωμένο τυρί. Η απόλυτη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από την εκπομπή του στο Youtube Live Kitchen, μας παρουσιάζει ένα πεντανόστιμο φαγητό το λεγόμενο Μπιφτέκι ταψιού με διάφορα λαχανικά στο ταψί σαν πίτσα. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό και πρωτότυπο φαγητό που εμφανισιακά μοιάζει με πίτσα.

Το μπιφτέκι ταψιού με μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση και φυσικά πολύ νόστιμο. Μπορούμε να το φτιάξουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι, για να εμπλουτίσουμε τον μπουφέ μας ή για τις επίσημες εκδηλώσεις του σπιτιού μας.

Γίγας Μπιφτέκι ταψιού : Η απόλυτη συνταγή

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για μπιφτέκι ταψιού: 

Ingredients

🔪500 g ground beef
🔪2 medium potatoes
🔪2 medium tomatoes
🔪1 medium onion
🔪1 carrot
🔪1 red pepper
🔪1 green pepper
🔪2 medium zucchini
🔪1 clove of garlic
🔪A little of parsley
🔪1 tbsp balsamic vinegar
🔪2 tsp salt
🔪1 medium egg
🔪1 tsp sweet paprika
🔪1/2 tsp thyme
🔪20 g olive oil
🔪250 g sausage ,country
—————————————–
🔪300 g edam cheese
—————————————–
36 cm

Μπιφτέκι ταψιού_

GERMAN

ZUTATEN
🔪500 g Rinderhackfleisch
🔪2 mittelgroße Kartoffeln
🔪2 mittelgroße Tomaten
🔪1 mittelgroße Zwiebel
🔪1 Karotte
🔪1 roter Pfeffer
🔪1 grüner Pfeffer
🔪2 mittelgroße Zucchini
🔪1 Knoblauchzehe
🔪Ein bisschen Petersilie
🔪1 EL Balsamico-Essig
🔪2 TL Salz
🔪1 mittleres Ei
🔪1 TL süßer Paprika
🔪1/2 TL Thymian
🔪20 g Olivenöl
🔪250 g Wurst, Land
—————————————–
🔪300 g Edamer Käse
—————————————–
36 cm

Ταψί 36 εκ

Εκτέλεση

Σε έναν τρίφτη τρίβουμε αρχικά το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια και το καρότο βάζοντας τα σε ένα ταψί 36 εκ. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και τις βάζουμε και αυτές δίπλα στα άλλα λαχανικά.

Βγάζουμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό μέρος τους και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε και αυτές δίπλα στα υπόλοιπα λαχανικά.

Τελευταία στον τρίφτη τρίβουμε τις πατάτες για να μην μαυρίσουν.
Τις βάζουμε δίπλα στα λαχανικά μέσα στο ταψί. Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά, τον μαϊντανό, το αυγό ,το αλάτι ,το θυμάρι και την γλυκιά την πάπρικα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.

Δείτε ακόμα Μαντί: Ποντιακά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά

Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και στρώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Με το χέρι μας χαράζουμε τον κιμά και τον χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Κόβουμε σε ροδέλες ένα χωριάτικο λουκάνικο και τις βάζουμε πάνω από τα κομμάτια που σχηματίσαμε.

Ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 c.
Βγάζουμε το τα ταψί από τον φούρνο πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένο τυρί ένταμ και το ξαναβάζουμε να ψηθεί για ακόμη 15 λεπτά.
Η φαγητάρα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!!!

Καλή σας επιτυχία!

Δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό μπιφτέκι ταψιού

Μπιφτέκια_ ταψιού_ Μπιφτέκια_ ταψιού_ μοσχαρίσιος_κιμάς_στο_ταψί_με_λαχανικά_ Μπιφτέκια_ ταψιού_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close