Ένα γίγας μπιφτέκι ταψιού με λαχανικά λουκάνικο και λιωμένο τυρί. Η απόλυτη συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- πατατες 2 μέτριες
- ντοματα 2 μέτριες
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- καρότο 1
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- κολοκυθάκια 2 μέτρια
- σκορδο 1 σκελίδα
- μαιντανος Λίγο
- μπαλσάμικο 1 κτσ
- αλατι 2 κτγ
- αυγα 1 μέτριο
- πάπρικα 1 κτγ γλυκιά
- θυμάρι 1/2 κτγ
- ελαιολαδο 20 γρ
- λουκάνικο 250 γρ χωριάτικο
- ένταμ 300 γρ τυρί
Υλικά
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από την εκπομπή του στο Youtube Live Kitchen, μας παρουσιάζει ένα πεντανόστιμο φαγητό το λεγόμενο Μπιφτέκι ταψιού με διάφορα λαχανικά στο ταψί σαν πίτσα. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό και πρωτότυπο φαγητό που εμφανισιακά μοιάζει με πίτσα.
Το μπιφτέκι ταψιού με μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση και φυσικά πολύ νόστιμο. Μπορούμε να το φτιάξουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι, για να εμπλουτίσουμε τον μπουφέ μας ή για τις επίσημες εκδηλώσεις του σπιτιού μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για μπιφτέκι ταψιού:
Ingredients
🔪500 g ground beef
🔪2 medium potatoes
🔪2 medium tomatoes
🔪1 medium onion
🔪1 carrot
🔪1 red pepper
🔪1 green pepper
🔪2 medium zucchini
🔪1 clove of garlic
🔪A little of parsley
🔪1 tbsp balsamic vinegar
🔪2 tsp salt
🔪1 medium egg
🔪1 tsp sweet paprika
🔪1/2 tsp thyme
🔪20 g olive oil
🔪250 g sausage ,country
—————————————–
🔪300 g edam cheese
—————————————–
36 cm
GERMAN
ZUTATEN
🔪500 g Rinderhackfleisch
🔪2 mittelgroße Kartoffeln
🔪2 mittelgroße Tomaten
🔪1 mittelgroße Zwiebel
🔪1 Karotte
🔪1 roter Pfeffer
🔪1 grüner Pfeffer
🔪2 mittelgroße Zucchini
🔪1 Knoblauchzehe
🔪Ein bisschen Petersilie
🔪1 EL Balsamico-Essig
🔪2 TL Salz
🔪1 mittleres Ei
🔪1 TL süßer Paprika
🔪1/2 TL Thymian
🔪20 g Olivenöl
🔪250 g Wurst, Land
—————————————–
🔪300 g Edamer Käse
—————————————–
36 cm
Ταψί 36 εκ
Εκτέλεση
Σε έναν τρίφτη τρίβουμε αρχικά το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια και το καρότο βάζοντας τα σε ένα ταψί 36 εκ. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και τις βάζουμε και αυτές δίπλα στα άλλα λαχανικά.
Βγάζουμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό μέρος τους και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε και αυτές δίπλα στα υπόλοιπα λαχανικά.
Τελευταία στον τρίφτη τρίβουμε τις πατάτες για να μην μαυρίσουν.
Τις βάζουμε δίπλα στα λαχανικά μέσα στο ταψί. Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά, τον μαϊντανό, το αυγό ,το αλάτι ,το θυμάρι και την γλυκιά την πάπρικα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
Δείτε ακόμα Μαντί: Ποντιακά ζυμαρικά γεμιστά με κιμά
Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και στρώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Με το χέρι μας χαράζουμε τον κιμά και τον χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια. Κόβουμε σε ροδέλες ένα χωριάτικο λουκάνικο και τις βάζουμε πάνω από τα κομμάτια που σχηματίσαμε.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 c.
Βγάζουμε το τα ταψί από τον φούρνο πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένο τυρί ένταμ και το ξαναβάζουμε να ψηθεί για ακόμη 15 λεπτά.
Η φαγητάρα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!!!
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό μπιφτέκι ταψιού
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες