Μπιφτέκια αλά κρεμ στο φούρνο_

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια αλά κρεμ στο φούρνο που έχετε δοκιμάσει  για το επίσημο τραπέζι και όχι μόνο.

Τα μπιφτέκια είναι αγαπημένο φαγητό γι’ αυτό και τα Μοσχαρίσια μπιφτεκια με σάλτσα μανιταριων! έγιναν ανάρπαστα. Κι επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν τα μπιφτέκια και ο μοσχαρίσιος κιμάς γενικότερα, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία εξαιρετική συνταγή της Γωγώς Σαμίου για μπιφτέκια αλά κρεμ στο φούρνο

Την συγκεκριμένη συνταγή την δοκιμάσαμε κι εμείς την Κυριακή που μας πέρασε και οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ανυπομονούμε να έρθει η επόμενη αφορμή για να την φτιάξουμε. Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια αλά κρεμ είναι σαν αυτά τα μπιφτέκια που παραγγέλνεις στις ταβέρνες και αναρωτιέσαι “μα πως τα φτιάχνουν;”.

Δείτε ακόμα Μπιφτέκια γαρίδας

Δεν ξέρουμε πως τα φτιάχνουν εκείνοι. Ξέρουμε όμως πως για τα συγκεκριμένα μπιφτέκια αρκούν μόνο λίγα υλικά και μία πανεύκολη διαδικασία για να τα απολαύσετε. Τα μπιφτέκια φτιάχνονται με τον παραδοσιακό τρόπο που λίγο ή πολύ όλοι ξέρουμε για τα μπιφτέκια και όλη η μαγεία κρύβεται στην σάλτσα. Δείτε παρακάτω: 

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια

Στην αρχή περνάμε το κρεμμύδι από το μπλέντερ και το βάζουμε στην άκρη. Αν δεν έχουμε έτοιμη τριμμένη φρυγανιά περνάμε και τις φρυγανιές από το μπλέντερ. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το σκληρό τυρί Δανίας.

Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ξεκινάμε να πλάθουμε τον κιμά μας για να πάνε παντού τα υλικά. Αφού ο κιμάς μας είναι ένα ομογενές μείγμα, τον τυλίγουμε με μία πλαστική μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Αφού περάσει η μία ώρα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε από 5 λεπτά σε κάθε μεριά.

Εκτέλεση για την σάλτσα

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε πιο μικρές φέτες το μπέικον και τα μανιτάρια και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μας σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας. Όσο ανακατεύουμε ρίχνουμε το πιπέρι και αφού σοταριστούν σβήνουμε το φαγητό με κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και αφού ανακατέψουμε λίγο προσθέτουμε και τα ψημένα μπιφτέκια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα και η σάλτσα δέσει τα αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε το τηγάνι με μαϊντανό πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά.

Tips για τα μπιφτέκια αλά κρεμ στο φούρνο

Δεν αφήνουμε για πολύ ώρα τα μπιφτέκια μαζί με την σάλτσα στο τηγάνι.

Μπιφτέκια_ αλά _κρεμ _στο _φούρνο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close