Μπιφτέκια από τα φασόλια και το ρύζι που σας περίσσεψε δεν θα πιστεύετε την γεύση τους-Burgers with beans and rice

Μπιφτέκια από φασόλια και ρύζι, λαχανικά και παρμεζάνα γιατί έχουμε πει ότι δεν πετάμε τίποτα αξιοποιούμε τα πάντα ακόμα και τη φασολάδα όσο και το ρύζι που μας περίσσεψε. Σίγουρα δεν θα πιστεύετε πόσο υπεροχή και μοναδική είναι η γεύση τους. Είναι ένα υγιεινό, θρεπτικό οικονομικό και πεντανόστιμο, ορεκτικό ή σνακ για μεγάλους άλλα και για μικρούς . Μπορούμε να το κάνουμε burger για τα παιδιά ή  να το σερβίρουμε ως ορεκτικό με το αγαπημένο μας  ντιπ.

Ποσότητα: 10 τεμάχια Προετοιμασία: 1:10 hΜαγείρεμα: 30mΈτοιμο σε: 1:40 h

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα «Χαμπουργκεράκια» με μπιφτέκια λαχανικών (χωρίς λάδι) 

Υλικά

1 φλιτζάνι φασολάδα που έμεινε
¾ του φλιτζανιού ρύζι μαγειρεμένο (ακόμα και μαγειρεμένο ριζότο)
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1 πράσινη πιπεριά
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
1 μέτριο καρότο τριμμένο
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα

Εκτέλεση

Βήμα1
Βάζουμε στο multi τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και τα χτυπάμε να ενωθούν, χωρίς να λιώσουν εντελώς.

Βήμα2
Τα μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο 1 ώρα ή και όλο το βράδυ. Το πλάθουμε σε μικρά μπιφτέκια και τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Τα αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με σαλάτα εποχής και / ή σάλτσα της επιλογής μας ή ανάμεσα σε στρογγυλό ψωμάκι σαν κλασικό burger.

Μπιφτέκια από τα φασόλια και το ρύζι που σας περίσσεψε δεν θα πιστεύετε την γεύση τους-Burgers with beans and rice

Δείτε ακόμα 5 πεντανόστιμες συνταγές με όσπρια 

Μπιφτέκια από τα φασόλια και το ρύζι που σας περίσσεψε δεν θα πιστεύετε την γεύση τους-Burgers with beans and rice Μπιφτέκια από τα φασόλια και το ρύζι που σας περίσσεψε δεν θα πιστεύετε την γεύση τους-Burgers with beans and rice Μπιφτέκια από τα φασόλια και το ρύζι που σας περίσσεψε δεν θα πιστεύετε την γεύση τους-Burgers with beans and rice

Δείτε ακομα Κεφτεδάκια Λαχανικών στο φούρνο, όνειρο!!!

Burgers with beans and rice utilizing both the soup and the rice that’s left. Healthy snack, economical and tasty appetizer dish for kids and adults. Do burger in bagel or serve with dipping sauce of your choice. Not often does anything remain

Ingredients
1 Cup of leftover bean soup
¾ Cup rice cooked (even cooked risotto)
½ Cup Parmesan cheese, grated
1 green pepper
2-3 spring onions finely chopped
Juice from 1 lemon
salt & pepper
1 medium carrot, grated
1 ½ cup breadcrumbs crumb
Method
Step 1
Put in multi beans, the onions and pepper and whisk to unite, without completely melts.

Step 2
Transfer to a bowl and add the remaining ingredients. Stir well and keep the mixture in the refrigerator 1 hour or all night. Shape into small patties and place on a baking sheet lined with parchment paper.

Step 3
Bake in a preheated oven at 190 c for 15 minutes. The flip and bake for another 5 minutes. Serve immediately with fresh salad and / or sauce of your choice or between bagel as a classic burger.

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Πηγή: www.zannetcooks.com

Close