μπιφτέκια-με-σάλτσα μανιταριών-συνταγή-

Συνταγή για Πεντανόστιμα Μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών ψημένα στον φούρνο με σάλτσα μανιταριών. Μπιφτέκια αλά κρεμ ή πιο σωστά μπιφτέκια ψημένα στον φούρνο με λευκή σάλτσα μανιταριών από κρέμα γάλακτος. Είναι αφράτα και πεντανόστιμα και φυσικά αποτελούνται αποκλειστικά από μοσχαρίσιο κιμά.

Αυτά τα πεντανόστιμα μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών είναι υπέροχο φαγητό για κάθε στιγμή της εβδομάδας. Μάλιστα μπορείτε να τα φτιάξετε σε μία επίσημη περίσταση αφού είναι ένα πιάτο που πολύ συχνά επιλέγουν ακόμη και στα πιο ακριβά εστιατόρια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών:

μπιφτέκια-με-σάλτσα μανιταριών-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μπιφτέκια

Αρχικά βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον μοσχαρίσιο κιμά, το αυγό, τις ντομάτες τριμμένες, τον πελτέ ντομάτας, την μουστάρδα, το λευκό ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Έπειτα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα βάζουμε και αυτά στο μείγμα με τον κιμά.

Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, την μαγειρική σόδα, αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βουτάμε τα χέρια μας στο ελαιόλαδο. Τα αλείφουμε και ξεκινάμε να πλάθουμε 1-2 μπιφτέκια.

Δείτε ακόμα Καλοκαιρινά μπιφτέκια με ψητή φέτα, πιπεριά και ντομάτα

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κιμά. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρια για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εκτέλεση για την σάλτσα

Αρχικά σε ένα τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε όλα μέσα μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα κόβουμε τα μανιτάρια μας σε φέτες και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι. Σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 17-20 λεπτά.

Έπειτα απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο πάνω από τα μπιφτέκια με ψητές πατάτες και λαχανικά.

Tips για τα μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών

Η μαγειρική σόδα είναι προαιρετική. Αντί για φρυγανιά μπορούμε να βάλουμε μουλιασμένο ψωμί. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά με χοιρινό άμα επιθυμούμε.

μπιφτέκια-με-σάλτσα μανιταριών-συνταγή-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Alex Foukas

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close