Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς

Συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς. Καλομαγειρεμένα μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες , με το μυστικό που τα κάνει αφράτα και ζουμερά και τις πατατούλες μελωμένες .

Μια συνταγή της φίλης μας Κατερίνας Μαδίκα που δεν παίζεται το κορίτσι μας με τις μαγειρικές της! Πραγματικά, είναι εγγύηση ότι και αν έχω φτιάξει από το Κατερινάκι.

Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για φαγητό στο ολοήμερο, και αν τα κάνετε σε μικρότερο μέγεθος είναι σαν κεφτεδάκια φούρνου

Δείτε ακόμη Εύκολο σουφλέ για τραπέζι

Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς με μελωμένες πατάτες

Τα υλικά για τα μπιφτέκια της γιαγιάς

800 γρ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχάρι)
2 αυγα μικρά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή λιωμένο στο μούλτι
την ψυχα από 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο φρυγανιά τριμμένη (1 κουταλιά περίπου του γλυκου)
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας  δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκου ρίγανη
πιπέρι
αλάτι.

Για τις πατάτες

Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς

Δείτε ακόμη Κριτσίνια καρότου για το σχολείο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών  καλύτερα να χρησιμοποιήσετε σπιτικό δείτε τη συνταγη εδω
κόκκους από πιπέρι
αλάτι
νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και άφησα 1 ωρα στη συντήρηση. Όσο περισσότερο αφήσουμε τον κιμά τόσο περισσότερο θα αναδυθούν τα αρώματα. Επίσης όσο καλύτερα ζυμώσουμε τα μπιφτέκια, τόσο πιο αφράτα θα βγουν.

Σωταρουμέ  ένα κρεμμύδι μέσα σε ελαιόλαδο, και μόλις πάρει χρώμα, σωτάρούμε και τις πατάτες ελάχιστα.  Βάζουμε στο ταψάκι  τις πατάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, τους κόκκους πιπεριου, το αλάτι, και τέλος τα μπιφτέκια με το νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις .

Στα 20 λεπτα ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τα μπιφτέκια. Μετά από ένα τέταρτό γυρνάμε τα μπιφτέκια. Αν χρειαστεί σκεπάζουμε το ταψι  και με λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν ακόμη περίπου 20 λεπτά

Μυστικά για τα Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς

Εγώ κάνω πάντα το συγκεκριμένο κόλπο. Προετοιμάζω τις πατάτες και τις βάζω στο φούρνο να ψήνονται πρώτες. Ενα από τα πιο σημαντικά μαγειρικά κόλπα για αφράτα μπιφτέκια είναι να μη βάλετε μπιφτέκια και πατάτες μαζί στον φούρνο, καθώς δεν χρειάζονται τον ίδιο χρόνο προκειμένου να ψηθούν. Επίσης, «καθίστε» τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες, ώστε να μην «πανιάσουν» από την υγρασία κατά το ψήσιμο στο φούρνο.

Το Α και το Ω για το ιδανικό αποτέλεσμα στη συνταγή είναι φυσικά ο κιμάς. Εμείς επιλέξαμε δύο ειδών κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, για να δώσουμε πιο αφράτη γεύση. Σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, ζητήστε από τον χασάπη σας ελιά, που έχει τόσο-όσο λίπος. Η λιπαρότητα στον κιμά είναι σημαντική για να πετύχει η συνταγή.

Επίσης το βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί, στυμμένο καλά, θα δείτε πόσο θα προσθέσει στην υφή των μπιφτεκιών.

Tέλος, πριν βάλετε τα μπιφτέκια στο φούρνο κάντε μια λακκούβα στο κέντρο τους με το δάχτυλο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα «σουρώσουν» και δεν θα γίνουν μπάλα.

Οι χρόνοι είναι σχετικοί με την δική μου κουζίνα. Εσείς θα τα δείτε και με το μάτι. Μην τα τσουρουφλίσετε και πάει χαμένος ο κόπος! Αν σας άρεσε η συνταγή για τα Μπιφτέκια στο φούρνο της γιαγιάς, περιμένουμε στα σχόλια να μας πείτε!

Close