Μπριοσάκια φανταστικά με υφή τσουρεκιού !!! Η γεύση τους είναι μοναδική!

Φανταστικά μπριοσάκια με υφή τσουρεκιού!!!
Αυτά τα μπριοσάκια πρέπει να τα φτιάξετε.
Θα ξετρελλαθείτε όπως κι εγώ!!!

Είναι αφράτα,με ίνες σαν τσουρέκια και τρώγονται σκέτα ή γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα ή κανελοζάχαρη όπως έκανα εγώ και βγήκαν καταπληκτικά ψωμάκια κανέλας!!!
Επίσης είναι ιδανικά για χάμπουργκερ και χοτ ντογκ!!!

Μπριοσάκια φανταστικά με υφή τσουρεκιού !!! Η γεύση τους είναι μοναδική!

Υλικά

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
20 γρ.ξηρή μαγιά
200 γρ.ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
560 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
120 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
2 αυγά
4 βανίλιες (παραλείψετε τες αν είναι για αλμυρή χρήση)
Εκτέλεση
-Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα,ρίχνω τη ζάχαρη,βανίλιες,το γάλα,τη μαγιά τα αυγά και ανακατεύω για 1 λεπτό.
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω για 3-4 λεπτά.
-Ρίχνω το βούτυρο και ζυμώνω για 3-4 λεπτά ακόμα.
-Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.
-Μέσα στις φωτο δείχνω 2 τρόπους για να τα πλάσω ανάλογα με το σχήμα που θέλω να τους δώσω,μακρόστενα ή στρογγυλά.
Κόβω κομματάκια ζύμης και ζυγίζω το κάθε ένα να είναι 70 γρ.
Τα πλάθω και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα σε απόσταση 3 εκ.μεταξύ τους.
Τα σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν πάλι για 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Θα κολλήσουν μεταξύ τους,αλλά ξεκολλάΝε πάλι αφού ψηθούν.
-Τα αλείφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 20 με 25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα γεμίζω με σύριγγα ή με ένα κορνέ με μύτη,με μαρμελάδα ή πραλίνα.

Συνταγή είναι από τις Λιχουδιές της Σόφης
Εκτέλεση
Κοstas – Xristina Pirgiotaki-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ – ΗΔΕΣ


Close