Χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια και μανιτάρια για την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο. Οι χοιρινές μπριζόλες είναι οι αγαπημένες μας και φέτος θα τις μαγειρέψουμε για την Τσικνοπέμπτη στο τηγάνι με κρεμμύδια και μανιτάρια.
Δείτε ακόμα Λαχταριστά Μπριζολακια χοιρινά με πατατες !
Τα λαχανικά μας θα τα σβήσουμε με κρασί και θα συνοδεύσουμε το κρέας μας με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Άλλωστε η Τσικνοπέμπτη δεν είναι για να κάνεις διατροφή κι εδώ στην Ελλάδα είμαστε μερακλήδες. Οι Χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια και μανιτάρια είναι ο τέλειος μεζές όχι μόνο για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης αλλά και όποια άλλη μέρα του χρόνου επιθυμείτε. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση για τις χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια και μανιτάρια
Στην αρχή αλατίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές και τις αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε τις μπριζόλες αν έχουν υγρά και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα του αλευριού και από τις δύο πλευρές.
Αν χρειαστεί απλώνουμε το μείγμα του αλευριού πολύ καλά και με το χεράκι μας. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τότε χαμηλώνουμε την φωτιά, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε για λίγο να ψηθούν οι μπριζόλες.
Όταν είναι έτοιμες βγάζουμε τις μπριζόλες σε έναν δίσκο και τις αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι αν χρειάζεται και το ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε τότε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σβήνουμε το φαγητό μας με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και τα σερβίρουμε μαζί με τις μπριζόλες.
Tips για τις χοιρινές μπριζόλες με κρεμμύδια και μανιτάρια
Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτό το φαγητό με ρύζι. Τα μπαχαρικά μπορείτε να τα αλλάξετε και να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με το δικό σας γούστο. Δεν πρέπει να παραψήσετε τις μπριζόλες για να μην στεγνώσουν. Τις ποσότητες του κρέατος, των μπαχαρικών και του ελαιόλαδου τις προσαρμόζετε σύμφωνα με τα δικά σας γούστα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Elena Psillia
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα