Συνταγή για αφράτα muffins σοκολάτας με γεύση Lacta που γίνονται εύκολα και γρήγορα
Υλικά:
- αυγα 2
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 100 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 120 γραμμάρια
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας άγλυκο
- αλατι 1 πρέζα
- σοκολάτα 1-2 Lacta
Τα muffins είναι μία εξαιρετική επιλογή τόσο για να συνοδεύσουμε τον πρωινό μας καφέ όσο και για τις απογευματινές μας λιγούρες. Υπάρχουν πολλά muffins για να επιλέξεις όμως σήμερα θα δούμε τα αγαπημένα μας. Muffins με γεύση Lacta. Μία από τις πιο γνωστές σοκολάτες στην Ελλάδα…τώρα και σε σπιτικά muffins!
Muffins πορτοκαλιού με τρούφα σοκολάτας
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα muffins σοκολάτας με γεύση Lacta:

Εκτέλεση
Σε μία μπασίνα προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, μαζί με το άγλυκο κακάο, εξίσου κοσκινισμένο. Έπειτα βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για muffins, γεμίζοντας τις θήκες μέχρι τη μέση.
Αφράτα muffins μπανάνα – σοκολάτα

Από πάνω βάζουμε από 1 κομματάκι σοκολάτας Lacta. Από πάνω συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και βάζουμε μικρά κομματάκια σοκολάτας από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Tips
Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε σπορέλαιο. Μπορούμε να βάλουμε και ξύσμα πορτοκαλιού.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr