συνταγή-για-μυδοπίλαφο-με-μανιτάρια-

Συνταγή για Μυδοπίλαφο με μανιτάρια. Ένα Νηστίσιμο μυδοπίλαφο με μανιτάρια και πιπεριές ιδανικό για την νηστεία και την Σαρακοστή.

Έχουμε μία αδυναμία στο ρύζι, ειδικά όταν συνδυάζεται με λαχανικά, κοτόπουλο, μπουκιές κρέατος ή θαλασσινά. Επειδή διανύουμε περίοδο νηστείας είπαμε να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό μυδοπίλαφο με μανιτάρια , πράσινη πιπεριά, άνηθο, σβησμένο με ούζο και ρύζι Καρολίνα.

Ήταν ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό μυδοπίλαφο που σίγουρα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και είπαμε να σας το προτείνουμε. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα, να εμπλουτίσετε με αυτό τον μπουφέ της Καθαράς Δευτέρας ή να συνοδεύσουμε το ούζο μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μυδοπίλαφο με μανιτάρια:

συνταγή-για-μυδοπίλαφο-με-μανιτάρια-

Εκτέλεση για το μυδοπίλαφο με μανιτάρια

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, μαζί με την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια τα οποία είτε τα έχουμε κόψει σε φέτες αν είναι φρέσκα ή τα έχουμε στραγγίξει από τα υγρά τους αν είναι κονσέρβα και την πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους.

Αφού σοτάρουμε τα υλικά μας σβήνουμε το φαγητό μας με το ούζο. Περιμένουμε για λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.

Μυδοπίλαφο με μανιτάρια

Δείτε ακόμα Μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα

Προσθέτουμε τα μύδια και τον χυμό λεμονιού. Επίσης βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο και το νερό. Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λαδάκι του.

συνταγή-για-μυδοπίλαφο-με-μανιτάρια-

Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close