Μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα. Μία νηστίσιμη συνταγή για το Σαρακοστιανό τραπέζι και την Καθαρά Δευτέρα. Μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα από μουστάρδα και κρασί για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο.
Η Καθαρά Δευτέρα είναι η μέρα που όλη η οικογένεια θα μαζευτεί γύρω από το τραπέζι και θα απολαύσει θαλασσινούς μεζέδες, ταραμοσαλάτα και λαγάνα. Σήμερα λοιπόν σας έχουμε έναν εξαιρετικό θαλασσινό μεζέ με μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα από μουστάρδα και κρασί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνταγή μας περιέχει φέτα που ως γνωστόν δεν είναι νηστίσιμη. Παρόλα αυτά είναι προαιρετική και στα tips θα δείτε πως μπορείτε να κάνετε τα μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα νηστίσιμα και χωρίς φέτα. Είναι πεντανόστιμα μύδια και θα τα λατρέψετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα:
Εκτέλεση για τα μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα
Στην αρχή ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και την σοτάρουμε και αυτή μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το θυμάρι, την μαντζουράνα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το λευκό κρασί και την μουστάρδα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα σβήνουμε το φαγητό μας με το μείγμα από κρασί και μουστάρδα. Αφού πάρει μία βράση η σάλτσα προσθέτουμε τα μύδια. Αν τα μύδια είναι φρέσκα χωρίς κέλυφος προσθέτουμε λίγο από το νερό της συσκευασίας αλλιώς προσθέτουμε λίγο νερό βρύσης.
Δείτε ακόμα Σπαγγέτι με μύδια
Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν στην σάλτσα τους για περίπου 5-7 λεπτά, δεν χρειάζονται περισσότερο. Μόλις τα μύδια είναι έτοιμα θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας και την βάζουμε στην σάλτσα. Βράζουμε για λίγο ακόμη με την φέτα για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
Tips για τα Μύδια σαγανάκι σε κίτρινη σάλτσα
Η φέτα είναι προαιρετική. Αν θέλετε να είναι νηστίσιμο το σαγανάκι, Αντί για φέτα βάζουμε λίγο κορν φλάουρ που θα το έχουμε λιώσει με ζέστο νερό σε ένα ποτηράκι πριν (περίπου μία μεγάλη κουταλιά του γλυκου ή δύο) για να δέσει η σάλτσα. Το αλάτι θέλει προσοχή, για να μην γίνει πολύ αλμυρό το φαγητό.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Nik Papadopoulos
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις