Έχετε δοκιμάσει ποτέ Nanaimo bars; Πρόκειται για ένα δροσερό αρωματικό γλυκό ψυγείου με καρύδα που μας έρχεται από τον μακρινό Καναδά!
- μπισκότα 220 γραμμάρια τριμμένα
- καρυδια 150 γραμμάρια μέτρια κομμένα
- καρύδα ½ φλιτζάνι τριμμένη
- κακαο 40 γραμμάρια
- καστανή ζάχαρη ¼ φλιτζάνι
- αλατι 1 πρέζα
- βουτυρο 1/3 φλιτζάνι λιωμένο
- αυγα 1 χτυπημένο
- βανίλια 1
Υλικά
- βουτυρο 160 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- κρέμα μιλφέιγ 4 κουταλιές της σούπας του εμπορίου (σε σκόνη)
- Γάλα φρέσκο 4 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
- ζάχαρη άχνη 4 φλιτζάνια
Για την βουτυρόκρεμα
- κουβερτουρα 120 γραμμάρια
- βουτυρο 80 γραμμάρια
Για την γκανάζ σοκολάτας
Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε μέχρι τον Καναδά κι επειδή δεν έχουμε λεφτά για τα αεροπορικά εισιτήρια, λέμε να σας ταξιδέψουμε γευστικά. Θα δοκιμάσουμε τα αγαπημένα καναδέζικα Nanaimo bars, τα οποία περιλαμβάνουν μία βάση από μπισκότα, αρωματισμένη με καρύδα, βελούδινη κρέμα και γκανάζ σοκολάτας.
Τα Nanaimo bars είναι ένα γλυκό τόσο εύκολο και λαχταριστό που μπορείτε να το φτιάξετε όλο τον χρόνο. Έχει μία εξωτική καλοκαιρινή γεύση που όμως ταιριάζει πολύ και στον Χειμώνα. Ένα γλυκό για γιορτινά τραπέζια, για κέρασμα, ακόμη και για όταν απλά θέλουμε να καλύψουμε τις υπογλυκαιμίες μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Nanaimo bars:
Εκτέλεση για την βάση των Nanaimo bars
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε θρυμματίσει στο μούλτι. Μαζί με τα μπισκότα βάζουμε τα μέτρια κομμένα καρύδια, την τριμμένη καρύδα, το κακάο, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Στην συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το χτυπημένο αυγό και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε έπειτα το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 με λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 12 λεπτά.
Εκτέλεση για την βουτυρόκρεμα των Nanaimo bars
Συνεχίζουμε με την βουτυρόκρεμα βάζοντας σε ένα άλλο μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την σκόνη κρέμας μιλφέιγ του εμπορίου, το φρέσκο γάλα, την βανίλια, το αλάτι και την ζάχαρη άχνη.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ ή με μία μαρίζ και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα απλώνουμε με προσοχή την βουτυρόκρεμα πάνω στην κρύα βάση. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει.
Εκτέλεση για την γκανάζ των Nanaimo bars
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό που έχει παγώσει και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα. Μόλις παγώσει, σερβίρουμε.
Tips για τα Nanaimo bars
Αντί για κρέμα με γεύση μιλφέιγ μπορούμε να βάλουμε όποια έτοιμη κρέμα σε σκόνη θέλουμε. Στην βουτυρόκρεμα μπορεί να χρειαστεί λίγο επιπλέον γάλα.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Αντωνιος Δημητροπουλος
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα