Συνταγή για νηστίσιμα ατομικά κεκάκια χωρίς γάλα και αυγά με καρότο, μήλο και καρύδια. Νόστιμα και αφράτα muffins για την Σαρακοστή.
Υλικά:
- ελαιολαδο 110 ml
- ηλιέλαιο 110 ml
- μηλα 130 γραμμάρια χοντροτριμμένο κόκκινο
- ζαχαρη 220 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 140 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- καρυδια 90 γραμμάρια χοντροτριμμένα
- σταγόνες σοκολάτας 50 γραμμάρια
- καρότο 130 γραμμάρια τριμμένο
Συνταγή για αφράτα νηστίσιμα κεκάκια χωρίς γάλα, κατάλληλα για νηστεία. Αρωματικά κεκάκια με μήλο, καρότο και καρύδια για κάθε περίοδο νηστείας, αλλά και για vegan, με οικονομικά και εύκολα υλικά. Χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο, το αποτέλεσμα είναι εξίσου καλό!
Muffins Μπανάνας.Εύκολα,νόστιμα και νηστίσιμα!
Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά μπορείτε ακόμη και χωρίς γάλα και αυγά να απολαύσετε νόστιμα και αφράτα κεκάκια ή και οικογενειακό κέικ. Μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας θα σας δείξουμε τα πιο νόστιμα, αφράτα κεκάκια χωρίς αυγά και γάλα για μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την συνταγή για νηστίσιμα ατομικά κεκάκια με μήλο καρότο καρύδια:

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την κανέλα, τα καρύδια, τα καρότα, τα μήλα, τις σταγόνες κουβερτούρας και τα ανακατεύουμε να ενωθούν, χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους (όσο είναι δυνατόν).

Σε μία λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ, να λιώσει η ζάχαρη. Μέσα σε αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ να ενσωματωθούν καλά.

Σταφιδοκεκάκια νηστίσιμα απο τη Σοφη Τσιώπου

Το μίγμα είναι αρκετά παχύρευστο, μην σας φοβίσει. Βάζουμε τα χαρτάκια για muffins στις ειδικές θήκες για muffins και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα, γεμάτη στο καθένα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά.

Tips

Δεν φουσκώσουν πάρα πολύ όπως τα κεκάκια με αυγά, γιατί το μίγμα είναι πιο βαρύ λόγω των υλικών και της απουσίας αυγών. Η γεύση όμως υπέροχη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr