Συνταγή για σαρακοστιανά μπισκότα με πολτό μήλου και κανέλα με ελάχιστη ζάχαρη που τα καθιστούν ιδανικά για παιδιά
Υλικά:
- καλαμποκέλαιο 150 ml
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- βανίλια 1 φακελάκι
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μηλα 70 γραμμάρια πολτός
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 30 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα:
Συνταγή για τραγανά, νηστίσιμα μπισκότα με μήλο και κανέλα από την Γκόλφω Νικολού για την περίοδο της Σαρακοστής αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Μία vegan συνταγή για μπισκότα για να μη στερηθούμε το γλυκό ούτε στη Σαρακοστή.
Νηστίσιμα μπισκότα κανέλας με επικάλυψη κανελοζάχαρης
Ακόμη και την Σαρακοστή, που είναι η μεγαλύτερη περίοδος νηστείας στην Ελλάδα, μπορούμε να απολαύσουμε νόστιμα μπισκότα που μοσχοβολούν κανέλα και μήλο. Η αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού μας δείχνει τα πιο εύκολα και πετυχημένα νηστίσιμα μπισκότα που θα τα καταβροχθίσετε σε λίγες μέρες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σαρακοστιανά μπισκότα μήλου με κανέλα:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πολτοποιούμε το μήλο στο μούλτι για να πάρουμε τον πολτό. Ρίχνουμε στον πολτό μήλου τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα με το μήλο στο μείγμα με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε και πάλι. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε το μείγμα παράλληλα με μία σπάτουλα.
Έπειτα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και η μαγειρική σόδα. Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει αλλά να πλάθεται.
Νηστίσιμα μπισκότα Πάστα Φλώρα
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Σε ένα πιατάκι βάζουμε ζάχαρη και κανέλα. Κάθε κουλουράκι που φτιάχνουμε τα βουτάμε από την ζάχαρη και την κανέλα και από τις δύο πλευρές.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα και το πάχος των μπισκότων, σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αν τα κάνουμε πολύ λεπτά θα τα ψήσουμε και σε λιγότερο χρόνο.
Tips
Αντί για 1 βανιλέτα μπορούμε να βάλουμε 2 κάψουλες βανίλιας. Αντί για μήλο μπορούμε να βάλουμε πολτό από πορτοκάλι.

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:
Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr