Νόστιμες σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι! Κανταϊφάκια - μπουκίτσες!

Νόστιμες σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι! Κανταϊφάκια – μπουκίτσες!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από το σιροπιαστό κανταΐφι! Όταν δε, αυτό το κανταΐφι μετατρέπεται σε σιροπιαστές μπουκίτσες γεμιστές με αμύγδαλο, τότε η συνταγή μας γίνεται άλλο πράγμα.

Τα σιροπιαστά γλυκά είναι τα αγαπημένα των Ελλήνων εδώ και πολλά χρόνια και όχι άδικα. Είναι νόστιμα, είναι παραδοσιακά και είναι πολύ πιο υγιεινά από άλλα μοντέρνα γλυκά του εμπορίου. Το αγαπημένο μας κανταΐφι λοιπόν, θα γίνει μια γλυκιά μπουκίτσα που θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Δείτε ακόμα Εκμέκ κανταιφι με κρέμα ζαχαρούχου!

Είναι το ιδανικό κέρασμα αν κοντοζυγώνει η γιορτή σας. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν επιδόρπιο όταν καλέσετε τους φίλους σας για φαγητό στο σπίτι σας. Όπως κι αν αποφασίσετε να το απολαύσετε, το συγκεκριμένο κανταΐφι θα το ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας. Δοκιμάστε να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτού βανίλια. Δείτε την συνταγή:

Εκτέλεση για σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι

Αρχικά αφρατεύουμε πολύ καλά το κανταΐφι μας. Το χωρίζουμε και παίρνουμε τουφίτσες τις οποίες τις τυλίγουμε στον δείκτη του χεριού μας. Προσέχουμε κάθε φορά να παίρνουμε ίδια ποσότητα για να βγουν όλα στο ίδιο μέγεθος.

Δεν τυλίγουμε τις τουφίτσες μας πολύ σφιχτά, έτσι ώστε να περάσει το σιρόπι μέχρι μέσα. Τραβάμε το δάχτυλο μας από την φωλιά και την τοποθετούμε σε ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά. Μέσα σε κάθε φωλιά βάζουμε από δυο αμύγδαλα.

Τελειώνουμε με τις φωλιές και λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο σε κάθε φωλιά, έτσι ώστε να βουτυρωθεί σωστά. Ψήνουμε τις φωλιές μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο τις φωλιές μας και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι για τρία με τέσσερα λεπτά. Αφήνουμε για ένα λεπτό να κάτσει ο βρασμός και σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά τα κανταϊφάκια μας.

Το σιρόπι πρέπει να είναι καυτό κατά το σιρόπιασμα και τα κανταϊφάκια μας ζεστά. Αφήνουμε το γλυκό μας να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει καλά και τοποθετούμε τις φωλιές μας σε καραμελόχαρτα.

Νόστιμες σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι! Κανταϊφάκια - μπουκίτσες! Νόστιμες σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι! Κανταϊφάκια - μπουκίτσες! Νόστιμες σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι! Κανταϊφάκια - μπουκίτσες! Νόστιμες σιροπιαστές φωλιές από κανταΐφι! Κανταϊφάκια - μπουκίτσες!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close