Ο χαλβάς των πανηγυριών – Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων

Ο χαλβάς των πανηγυριών – Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων. Ένας χαλβάς που είναι γνωστός σε όλη την Ελλάδα ως ο χαλβάς των πανηγυριών! Φέτος μάλλον δε θα γίνουν πανηγύρια, όμως μπορούμε να φτιάξουμε το αγαπημένο μας χαλβά Φαρσάλων, μόνοι μας στο σπίτι!

    Για το πασπάλισμα

  • κανελά Κατά βούληση

Είναι μία πολύ εύκολη συνταγή που έχει σίγουρη επιτυχία. Φαίνεται και από τις φωτογραφίες άλλωστε, ότι ο χαλβάς Φαρσάλων που θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε σήμερα δεν έχει καμία διαφορά με τον αγοραστό! Όμως εμείς δεν κρίνουμε απλά από μερικές φωτογραφίες.

Δείτε ακόμα Χαλβάς φαρσάλων χωρίς γλουτενη

Ακολουθήσαμε την συνταγή που θα μοιραστούμε παρακάτω μαζί σας κατά γράμμα και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δε θα ξανά αγοράσουμε χαλβά Φαρσάλων! Θα φτιάχνουμε τον δικό μας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή διαλύουμε το νισεστέ μέσα στο νερό ανακατεύοντας με το σύρμα και προσθέτουμε το λάδι. Μέσα σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα 3 φλ. ζάχαρη, το νερό, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ρευστοποιηθεί η ζάχαρη και να γίνει μία ωραία καραμέλα.

Σταδιακά προσθέτουμε τον αραιωμένο νισεστέ με πολύ προσοχή για να μην καούμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει καλά ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Βάζουμε σε ένα ταψάκι αλουμινίου με μέγεθος 28 εκ. το μείγμα του χαλβά και στρώνουμε το μείγμα με μία κουτάλα. Πασπαλίζουμε με 6-7 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη από πάνω και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και κανέλα.

Tips

Όταν θα πέσει το νισεστέ μέσα στην καραμέλα το μείγμα της καραμέλας  θα σταθεροποιηθεί. Εμείς συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει πάλι την υγρή μορφή. Χρησιμοποιούμε πάντα κρυσταλλική ζάχαρη. Αντί για αραβοσιτέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Και η ποσότητα του λαδιού να είναι λίγο λιγότερη από 3/4 του φλ.

Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων Συνταγή για παραδοσιακό χαλβά Φαρσάλων

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close