Ο τρόπος για να καταψύξω τις μπάμιες_

Πως να καταψύξω τις μπάμιες ;Εμείς σας έχουμε τον τρόπο

Οι μπάμιες είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό. Τις τρώμε σκέτες ή με κοτόπουλο ενώ μπορείτε να  δοκιμάσετε Μπάμιες στον φούρνο με μπιφτέκια. Όμως οι μπάμιες είναι κάπως ακριβές στα σούπερ μάρκετ, ειδικά όταν μιλάμε για κατεψυγμένες.

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορούμε να μαζέψουμε το Καλοκαίρι τις μπάμιες και να τις καταψύξουμε. Ένας οικονομικός τρόπος που απαιτεί μόνο νερό και…μπάμιες και σας υπόσχεται ότι θα έχετε φρέσκες μπάμιες για όλο τον Χειμώνα στην κατάψυξη. Δείτε παρακάτω την διαδικασία:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε τις φρέσκες μπάμιες, τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε καλά. Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα την γεμίζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Αφού βράσει το νερό προσθέτουμε τις μπάμιες και τις ζεματάμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν.

Δείτε ακόμα Νόστιμες μαμαδίστικες μπάμιες με κοτόπουλο!

Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις μπάμιες από το βραστό νερό σε κρύο νερό και τις αφήνουμε λίγο εκεί για να κρατήσουν το χρώμα τους. Τις στραγγίζουμε καλά και τις μοιράζουμε σε σακούλες. Τις βάζουμε στην κατάψυξη και τις συντηρούμε για όλο τον Χειμώνα.

Ο τρόπος _για_ να_ καταψύξω_ τις _μπάμιες_ Ο τρόπος _για_ να_ καταψύξω_ τις _μπάμιες_ Ο τρόπος _για_ να_ καταψύξω_ τις _μπάμιες_ Ο τρόπος _για_ να_ καταψύξω_ τις _μπάμιες_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tatjana Mico

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close