Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο

Ομελέτα φουρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο. Μια συνταγή για αφράτη ομελέτα φούρνου με ψητές πατάτες σαν τηγανιτές, κεφαλοτύρι, και τριμμένο ρεγκάτο. Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που μπορούμε να κάνουμε όλοι σε μηδέν χρόνο.

Ομελέτα, ένα αγαπημένο σε όλους φαγητό και ιδιαίτερα στα παιδιά. Απλό με λίγα υλικά άλλα τόσο νόστιμο που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Λίγες πατάτες, αυγά, λίγο τυρί και έτοιμο ένα πεντανόστιμο φαγητό που μπορούν να ετοιμάσουν ακόμα και αυτοί που δεν έχουν καμιά σχέση με την κουζίνα.

Είναι ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο ιδανικό για τις μέρες που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Φτιάξτε αυτή την ομελέτα συνδυάστε την με μια πλούσια σαλάτα της επιλογής σας και θα θα έχετε στο τραπέζι σας ένα τέλειο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια.

Εκτέλεση

(για 2 άτομα)

Κόβουμε τις πατάτες όπως όταν τις κάνουμε τηγανιτές. Μετά τις ξεπλένουμε με νερό και τις βάζουμε σε καθαρή πετσέτα να τραβήξει τα νερά. Στην συνέχεια τις ρίχνουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Κατόπιν τις περνούμε όπως είναι με τη λαδόκολλα και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι ή πυρέξ και τις στρώνουμε ομοιόμορφα. Μετά κόβουμε γύρω-γύρω τη λαδόκολλα που περισσεύει και χτυπάμε τα αυγά..( εγώ έβαλα 4). Προσθέτουμε στα αυγά το κουταλιές κεφαλοτύρι, το γάλα, που μέσα διέλυσα το baking, τα ενώνουμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες.

Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο ρεγκάτο και βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό και να πάρει χρώμα.

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κεφαλοτύρι και ρεγκάτο

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki

Close