Παναρισμένα- γεμιστά- κολοκυθάκια-

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό απ΄τα λίγα. Παναρισμένα γεμιστά  κολοκυθάκια  με γκούντα και ζαμπόν. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα μπορούμε να την φτιάξουμε για μπουφέ ή μεζεδάκι.

Δεν είναι καθόλου δύσκολη ενώ παραμένει πολύ οικονομική. Την έχουμε φτιάξει αρκετές φορές και ήρθε η στιγμή να την δοκιμάσετε κι εσείς. Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Προλάβετε όσο τα κολοκυθάκια βρίσκονται ακόμη στην εποχή τους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Παναρισμένα γεμιστά  κολοκυθάκια

Παναρισμένα- γεμιστά- κολοκυθάκια-

Εκτέλεση για τα Παναρισμένα γεμιστά  κολοκυθάκια

Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τις άκρες τους. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα πίλερ ή ένα μαχαίρι κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Τόσο λεπτές που να λυγίζουν χωρίς να σπάνε (1-2 mm).

Αλείφουμε και από τις δύο πλευρές τις φέτες κολοκυθιού με το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Πανάρουμε τα κολοκυθάκια μας από όλες τις πλευρές τους και κόβουμε το ζαμπόν τη γκούντα σε 3 λωρίδες.

Σε κάθε λωρίδα κολοκυθιού βάζουμε από μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα γκούντα. Ρολάρουμε και περνάμε το ρολάκι σε ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Βάζουμε από 4 ρολά κολοκυθιού σε κάθε ξυλάκι και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Δείτε ακόμα Κρασάτο Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Κολοκυθάκια

Μεταφέρουμε τα σουβλάκια μας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ραντίζουμε με λάδι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.

Tips για τα Παναρισμένα γεμιστά  κολοκυθάκια

Το αλάτι στο πανάρισμα είναι προαιρετικό. Βγαίνουν 5 σουβλάκια και θα χρειαστούμε 20 λωρίδες κολοκυθιού.

Παναρισμένα- γεμιστά- κολοκυθάκια-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για τα Παναρισμένα γεμιστά  κολοκυθάκια:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close