Παγωτό Ρυζόγαλο με βουτυρένιο σιρόπι κανέλας

Λαχταριστό παγωτό ρυζόγαλο με βουτυρένιο σιρόπι κανέλας που θα μυρίσει το σπίτι σας Ελλάδα.

Το ρυζόγαλο είναι ένα ελληνικό γλυκάκι ψυγείου. Είναι στην ουσία κρέμα με ρύζι και είναι αγαπημένο για όλους. Σήμερα λοιπόν θα συνδυάσουμε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με τις ανάγκες της εποχής. Ζούμε λοιπόν στο Καλοκαιράκι κι έτσι θα απολαύσουμε το ρυζόγαλο σε…παγωτό!

Ένα εξίσου νόστιμο παγωτό είναι και το παγωτό ξυλάκι με σοκολάτα και γεύση Oreo όμως σήμερα θα απολαύσουμε το παγωτό ρυζόγαλο με βουτυρένιο σιρόπι κανέλας! Ένα υπέροχο παγωτό που μοσχοβολάει κανέλα και ξεχειλίζει νοστιμιά. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση για το ρυζόγαλο

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το ρύζι γλασέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα μας για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφού πήξει απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει για 6 ώρες.

Δείτε ακόμα Παγωτό Καραμέλα Mars (βίντεο)

Εκτέλεση για το παγωτό

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αναμειγνύουμε το μείγμα του παγωτού με το ρυζόγαλο. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε φόρμα σιλικόνης και το βάζουμε στην κατάψυξη για όλη την νύχτα.

Εκτέλεση για το σιρόπι κανέλας

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την καστανή ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, την κανέλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το σιρόπι μας σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και βάζουμε το κρύο βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε το σιρόπι μας σε ένα ρηχό μπολ, το καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μετά την 1 ώρα. Αφού περάσει η 1 ώρα ξεφορμάρουμε το παγωτό και το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Δείτε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω:

Παγωτό_Ρυζόγαλο_με_σιρόπι κανέλας_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close