Παπουτσάκια αλλιώς: Φωλιές μελιτζάνας με κιμά & λαχανικά

Μία πρωτότυπη και πολύ εύκολη συνταγή για φωλιές μελιτζάνας με γέμιση από κιμά και διάφορα λαχανικά, πασπαλισμένες με τυρί. Εναλλακτική συνταγή για τα παραδοσιακά παπουτσάκια όπως τα ξέρουμε, που όμως θα γίνει από τις αγαπημένες σας!

Φωλίτσες μελιτζάνας με κιμά, ιδανικές για ορεκτικό σε οικογενειακά και επίσημα τραπέζια, αλλά και σαν κυρίως πιάτο, αφού δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα αγαπημένα σε όλους παπουτσάκια!

Δείτε επίσης Συνταγή για ψητή σκορδάτη μελιτζάνα! Ιδανική για ορεκτικό!

Εκτέλεση για φωλιές μελιτζάνας:

Αφαιρούμε το κοτσάνι της μελιτζάνας και μετά κόβουμε την μελιτζάνα σε φέτες πάχους περίπου  2εκ. Σε ένα μπολ βάζουμε το παγωμένο νερό με το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 15 λεπτά.

Με ένα ποτήρι αφαιρούμε την κεντρική ψίχα της μελιτζάνας. Τις ψίχες της μελιτζάνας που αφαιρέσαμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να κάψει ελαφρώς και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις πατάτες , τις κόκκινες πιπεριές, την ψίχα και τηγανίζουμε. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τον κιμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Αφού πάρει χρώμα ο κιμάς προσθέτουμε και την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για ακόμη 20 λεπτά. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Γεμίζουμε με το μείγμα του κιμά και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

φωλιές μελιτζάνας ψίχαφωλιές μελιτζάνας γέμισηφωλιές μελιτζάνας φούρνο   φωλιές μελιτζάνας

Δείτε την εκτέλεση για τις φωλιές μελιτζάνας και σε βίντεο:

Close