Συνταγή για μαμαδίστικα μπισκότα ρετσίνας με βούτυρο και βανίλια που γίνονται με λίγα υλικά. Αρκετά αρωματικά και η ρετσίνα δεν φαίνεται πολύ!

Υλικά:

Για το πασπάλισμα:

Συνταγή για κουλουράκιας ρετσινας, που η ρετσίνα δεν φαίνεται πολύ για το καφεδάκι μας και όχι μόνο. Είναι νόστιμα, αφράτα και εύκολα και μπορούμε να τους δώσουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε. Αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Πανεύκολα ατομικά Twix με μπισκότα Μιράντα

Τα μπισκότα ρετσίνας παραδοσιακά είναι νηστίσιμα. Όμως σήμερα είπαμε να δοκιμάσουμε μία πιο αφράτη έκδοση με βούτυρο! Μπορεί να έχει ρετσίνα όμως υπερισχύει το άρωμα του αρωματικού που θα επιλέξετε να βάλετε και όχι η ρετσίνα. Γι’ αυτό και σίγουρα θα σας αρέσουν!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα ρετσίνας:

Μαμαδίστικα μπισκότα ρετσίνας

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη τη ρετσίνα, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το λιωμένο βιτάμ και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε αρχικά τα 500 γραμμάρια αλευριού.

Γλυκό με 2 ευρώ : Μπισκότα ινδοκάρυδου με 3 υλικά

Ζυμώνουμε και ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας. Πλάθουμε τα μπισκότα και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου για 25 λεπτά.

Tips

Μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα βανίλιας, πορτοκαλιού, κανέλα ή μαστίχα. Η ρετσίνα δεν φαίνεται έντονα.

Μαμαδίστικα μπισκότα ρετσίνας

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr