Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια για τη Σαρακοστή με άρωμα και γεύση λεμονιού. Η μαστίχα Χίου τα κάνει να ξεχωρίζουν και αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Υλικά:
Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια για τη νηστεία της Σαρακοστής με άρωμα και γεύση λεμονιού με άρωμα μαστίχας Χίου. Νόστιμα και εύκολα τραγανά κουλουράκια για κάθε περίοδο νηστείας ή για vegan και χορτοφαγική διατροφή με απλά υλικά.
Η καλύτερη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια για το 2025
Τα κουλουράκια είναι μία κλασική και σταθερή αξία στα ελληνικά σπίτια και σήμερα σας έχουμε τα πιο αρωματικά νηστίσιμα κουλουράκια. Νηστίσιμα, σαρακοστιανά κουλουράκια με άρωμα λεμονιού και μαστίχας Χίου για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας και να γεμίσει το στομάχι!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού με μαστίχα Χίου:

Εκτέλεση
Στο μούλτι βάζουμε την μαστίχα και την μισή κούπα ζάχαρη να χτυπηθούν. Έπειτα σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη με την μαστίχα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε τον συσκευασμένο και τον φυσικό χυμό λεμονιού, την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε πάνω από το μπολ, με προσοχή γιατί αφρίζει.
Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αφού πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, πλάθουμε σε πλεξουδάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips
Συνδυάζουμε τον φυσικό χυμό λεμονιού και τον χυμό του εμπορίου για πιο ωραία γεύση και πιο ωραία ζύμη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr