Παραδοσιακή φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα, καρότο, σέλερι, και καυτερή πιπεριά. Μια συνταγή για χυλωμένη φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο, ιδανική για το κρύο και το χειμώνα. Το σκόρδο και η καυτερή πιπεριά της δίνουν μία πιο πικάντικη γεύση και την απογειώνουν γευστικά.

Όσοι προτιμάτε τη φασολάδα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή που περιέχει πολλά λαχανικά και θα αρέσει πολύ και στα παιδιά, αφού όσα δεν τρώνε φασολάδα, με το λουκάνικο γίνεται πιο νόστιμη και και  δελεαστική.

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με κρύο νερό (να τα σκεπάζει και να περισσεύει) να βράσουν. Αφού πάρουν μερικές βράσεις, χύνουμε αυτό το νερό και κρατάμε τα φασόλια στην άκρη. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, την πιπεριά Φλωρίνης και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι, το σκόρδο και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τον ζωμό, τα φασόλια, την ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα.

Παραδοσιακή φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Παραδοσιακή φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Παραδοσιακή φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο και φέτα

Συνταγή φωτογραφία εκτέλεση από Eleni Kappou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Close