Παραδοσιακή συνταγή για μαμαδίστικο λαχανόριζο κοκκινιστό!

Μαμαδίστικο λαχανόρυζο κοκκινιστό. Ένα Ελληνικό, παραδοσιακό λαδερό φαγητό, με πρωταγωνιστή το λάχανο, μελωμένο ρύζι, πράσο, καρότο και σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες. Η συνταγή αυτή είναι πλούσια τόσο σε γεύση όσο και σε θρεπτικά συστατικά.

Αν σας αρέσει το λαχανόρυζο σας προτείνω και το Λαχανόρυζο με καστανό ρύζι  που είναι και αυτή πάρα πολύ νόστιμη και γεμάτη βιταμίνες συνταγή, ιδανική για παιδιά.

Ένα χειμωνιάτικο φαγητό γευστικό, πολύ οικονομικό και τόσο εύκολο, που μπορούμε να το φτιάξουμε όλοι ακόμα και αν κάποιος είναι αρχάριος στην κουζίνα.

Ιδανικό για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους έχουν επιλέξει την vegan διατροφή. Μια ακόμα νηστίσιμη και πολύ νόστιμη συνταγή είναι το Σπανακόρυζο με καστανό ρύζι και 3 χρωμη κινόα!

Ο κρύος καιρός των τελευταίων ήμερων είναι ιδανικός γι αυτό το πιάτο όποτε πάμε στην κουζίνα να μαγειρέψουμε.

Εκτέλεση:
• 1) Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
• 2) Προσθέτουμε το καρότο και λάχανο και το σοτάρουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να χάσει τον όγκο του. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• 3) Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό.
• 4) Αλατίζουμε λίγο ακόμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 20 – 25 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
• 5) Όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από την φωτιά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Παραδοσιακή συνταγή για μαμαδίστικο λαχανόριζο κοκκινιστό!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook Μαμαδο μπερδεματα

Close