Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Παραδοσιακό πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ένα εξαιρετικό γλυκό ταψιού με αφράτο σιροπιασμένο ραβανί και τέλεια βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής με σαντιγί και άρωμα βανίλιας που απογειώνει την γεύση του. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο ραβανί που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Αν σας αρέσει το ραβανί πρέπει οπωσδήποτε να δείτε την συνταγή για το  Ραβανί αφρός από τη Σόφη Τσιώπου

Το ραβανί έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και εδώ και πάρα πολλά χρονιά έχει κερδίσει μια θέση στο τραπέζι μας. Το λαχταριστό αυτό σιροπιαστό γλυκό είναι το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι μας, μιας και δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να του αντισταθεί.

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο γλυκό και κάντε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας να παραμιλούν με την μοναδική γεύση άλλα και εμφάνιση του.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το γάλα,το σπορέλαιο, σιγά σιγά το σιμιγδάλι, το μπέικιν και την βανίλια. Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί 30 νούμερο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Για το σιρόπι:

Βράζουμε 3 ποτηριά νερό, 3 ποτηριά ζάχαρη και μισό λεμόνι το χυμό του για 5 λεπτά. Όταν το κατεβάζουμε προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό. Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι.

Για την κρέμα:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κορν φλαουρ με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο. Όταν κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι σαντιγί χτυπημένη ανακατεύουμε απαλά και την τοποθετούμε πάνω στο γλυκό. Τέλος ρίχνουμε πάνω κανέλα και καρύδια!

Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Παραδοσιακό αφράτο πολίτικο ραβανί με κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou

Close