Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές! Φανταστική συνταγή για παιδιά!

Συστατικά

1 φλιτζάνι Φακές
1/2 φλιτζάνι Ρύζι
1-2 μεγάλα Κρεμμύδια
3 κουταλιές Ελαιόλαδο
(προαιρετικά) Ζωμός λαχανικών
2 μέτριες Ντομάτες
1 κουταλάκι του γλυκού Πιπερόριζα (τζίντζερ)

Βήματα

1 Βάζουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.

2. Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φακές για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μαλακώσουν.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές μας.

4. Αλατίζουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τις φακές να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 με 25 λεπτά.

5.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

6. Βάζουμε το μείγμα πάλι να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να “δέσει”. Προσθέτουμε περισσότερο νερό (εάν χρειαστεί), ώστε να διατηρείται το μείγμα υγρό.

7. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε την πιπερόριζα και τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν βαθύ χρυσό χρώμα, για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε την τσιγαρισμένη πιπερόρυζα και το κρεμμύδι με το μαγειρεμένο μείγμα ρυζιού-φακής.

8. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. Το πιάτο μας μπορεί να καταναλωθεί και κρύο.

Πηγή: apostoloschronopoulos.gr
Close