Παραδοσιακό_γιαουρτίνι Αχαΐας_

Συνταγή για παραδοσιακό γιαουρτίνι Αχαΐας που θα σας ξετρελάνει.

Στην σημερινή μας συνταγή θα έρθουμε σε επαφή με την παραδοσιακή κουζίνα της αγαπημένης μας Αχαΐας. Θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό γιαουρτίνι που το έφτιαχναν πολύ συχνά οι παλιές στην Αχαΐας και μπορεί να είναι μία συνταγή που δεν έχει πολύ μεγάλη απήχηση, όμως εμείς θα την κάνουμε πιο γνωστή.

Είναι ένα σιροπιαστό κέικ που στην εμφάνιση θυμίζει λίγο το ραβανί και το φτιάχνουμε με βασικό υλικό το πρόβειο γιαούρτι, χωρίς την πέτσα του. Το σιρόπι γλυκό και μυρωδάτο κάνει την γεύση ακόμη πιο συναρπαστική. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση για το Παραδοσιακό γιαουρτίνι Αχαΐας

Χτυπάμε στην αρχή καλά το γιαούρτι στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι και μετά της βανίλιες. Στο τέλος βάζουμε το κονιάκ και την μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε το μείγμα μας για λίγο ακόμη.

Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε στον πάτο του λίγο ψιλό σιμιγδάλι. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, ανάλογα και από τον φούρνο που διαθέτουμε.

Δείτε ακόμα Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Παραδοσιακό γλυκό Βαρβάρα

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σιροπιάζουμε το γλυκό είτε με το σιρόπι κρύο και το κέικ ζεστό, είτε και τα δύο σε χλιαρή θερμοκρασία.

Tips για το παραδοσιακό

Αντί για ψιλό σιμιγδάλι μπορούμε να βάλουμε και χοντρό. Μπορούμε αντί για ένα ποτήρι κονιάκ να βάλουμε ένα ποτήρι του νερού κονιάκ μισό μισό με χυμό λεμονιού. Την πέτσα από το γιαούρτι την βγάζουμε και μετά χρησιμοποιούμε το γιαούρτι. Το κέικ το ψήσαμε σε ταψί Νο38.

Παραδοσιακό_γιαουρτίνι Αχαΐας_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελένη Μπεζεριάνου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close