πάστα ταψιού-για-το-Πάσχα-συνταγή-

Μία αφράτη πάστα ταψιού για το Πάσχα που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους την Κυριακή του Πάσχα. Με οικονομικά υλικά και σίγουρη επιτυχία.

Μπορεί οι πάστες να σας φαίνονται μπελαλίδικες όμως αυτή η πάστα ταψιού αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Μία πανεύκολη, γρήγορη και οικονομική πάστα ταψιού για το Πασχαλινό τραπέζι που θα απογειώσει τον μπουφέ σας και θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.

Δείτε ακόμα Πάστα ταψιού σοκολάτα φράουλα

Είναι πανεύκολη και επειδή την δοκιμάσαμε προτού την μοιραστούμε μαζί σας, είναι από τις αγαπημένες μας και σίγουρα δεν θα την αλλάζετε με καμία άλλη συνταγή. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πάστα ταψιού για το Πάσχα:

πάστα ταψιού-για-το-Πάσχα-συνταγή-

Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην πάστα ταψιού για το Πάσχα

Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει το μείγμα, για 3-4 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το κακάο κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το σπορέλαιο.

Δείτε ακόμα Πάστα ταψιού καρυδόπιτα

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί βαθύ και βουτυρωμένο 35×30 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.

Εκτέλεση για το σιρόπι στην πάστα ταψιού για το Πάσχα

Όσο ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 2-3 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι το καυτό παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για την λευκή κρέμα στην πάστα ταψιού για το Πάσχα

Αρχικά χτυπάμε τα κρύα μόρφατ σε σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και απλώνουμε την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας στην πάστα ταψιού για το Πάσχα

Βράζουμε το εβαπορέ γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γκανάζ να γίνει χλιαρή σε θερμοκρασία δωματίου και περιχύνουμε με την γκανάζ το γλυκό. Απλώνουμε με την σπάτουλα πάνω στην παγωμένη κρέμα και το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και γαρνίρουμε με σαντιγί. Προτιμάμε πρώτα να παγώσει το γλυκό και μετά να το κόψουμε σε κομμάτια.

Tips για την πάστα ταψιού για το Πάσχα

Βγαίνουν 16 πάστες ταψιού. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών  στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμά τους.

πάστα ταψιού-για-το-Πάσχα-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Christina Kouboura

και είναι της φίλης μας Σόφης Τσιώπου

Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close