Παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Τραγανά και πικάντικα παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας για τον κρασομεζέ σας που θα σας ανοίξουν για τα καλά την όρεξη.

Ο παστουρμάς είναι ένα ιδιαίτερο και αγαπημένο αλλαντικό που έχει φανατικούς εχθρούς αλλά και φανατικούς φίλους. Φυσικά η σημερινή μας συνταγή, προορίζεται στους φανατικούς φίλους και είμαστε σίγουροι πως αν την δοκιμάσετε θα τα απολαύσετε πολύ.

Παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Δείτε ακόμα Πικάντικη παστουρμαδόπιτα

Τραγανά παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας και πικάντικη γέμιση που λιώνει στο στόμα. Ο τέλειος μεζές αλλά και ορεκτικό που σίγουρα θα σας φέρει σε επαφή με πιο ανατολίτικες γεύσεις και το αλκοόλ θα ρέει! Αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας:

Παστουρμαδοπιτάκια-με φύλλο κρούστας-συνταγή-

Εκτέλεση για τα παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση. Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά και τον βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι, την ντομάτα τριμμένη και στραγγισμένη, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αυγά χτυπημένα. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί, έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο, κατά μήκος στη μέση. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, την βουτυρώνουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε στην άκρη της, λίγη από την γέμιση.

Δείτε ακόμα Μελιτζανοπαστουρμαδοτυρόπιτα !!!

Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα, έτσι ώστε να σκεπάσετε λίγο την γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα φύλλα.

Βάζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο χαμηλό ράφι, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα και τον φούρνο.

Tips για τα παστουρμαδοπιτάκια με φύλλο κρούστας

Αντί για μαϊντανό μπορούμε να βάλουμε δυόσμο. Τόσο ο μαϊντανός όσο και ο δυόσμος είναι προαιρετικός. Η πιπεριά, είναι της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε προσθέτουμε και αλάτι. Σερβίρονται ζεστά, χλιαρά ή και κρύα.

Παστουρμαδοπιτάκια-με φύλλο κρούστας-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Chatzisimou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close