Pelmeni -με λευκή σάλτσα-συνταγή-

Συνταγή για ζυμαρικά Pelmeni με λευκή σάλτσα. Ένα κλασικό πιάτο της ρωσικής κουζίνας με μία δική μας παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει.

Μας αρέσει να δοκιμάζουμε γεύσεις από άλλους πολιτισμούς. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα παραδοσιακό ζυμαρικό της ρωσικής κουζίνας που ονομάζεται pelmeni. Τα pelmeni είναι γεμιστά ζυμαρικά σαν τα δικά ραβιόλια και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με ρωσικά προϊόντα.

Υπάρχουν στην αγορά γεμισμένα με διάφορα είδη κρέατος όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι αν και τα παραδοσιακά pelmeni δεν έχουν κιμά από γαλοπούλα ή κοτόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραδοσιακά τρώγονται μόνο με βούτυρο όμως σήμερα θα τα δοκιμάσουμε με λευκή σάλτσα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα pelmeni:

Pelmeni -με λευκή σάλτσα-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τα pelmeni σε αλατισμένο νερό ακριβώς όπως τα ραβιόλια. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Ξεκινάμε την διαδικασία της λευκής σάλτσας.

Εκτέλεση για την λευκή σάλτσα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου και τα ντοματίνια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε στραγγίξει από τα ζουμιά της κονσέρβας.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμη συνταγή- Ραβιόλια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού δέσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από τα pelmeni και είναι έτοιμα.

Tips για τα Pelmeni με λευκή σάλτσα

Μπορούμε να βάλουμε περισσότερη κρέμα γάλακτος αν μας αρέσει. Μπορούμε να βάλουμε φρέσκα μανιτάρια τα οποία τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με το φρέσκο κρεμμύδι και το καρότο.

Τα pelmeni τα βρίσκουμε σε μαγαζιά με ρωσικά προϊόντα. Η παραδοσιακή συνταγή είναι μόνο τα pelmeni με βούτυρο. Κανονικά δεν έχουν μέσα γαλοπούλα ή κοτόπουλo. Λέγεται smetana.

Pelmeni -με λευκή σάλτσα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αναστασια Βεληβασακη

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close