Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara

Η Σοφία Καρά μας φτιάχνει υπέροχα, πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα. Το στόλεν είχε ξεκινήσει να φτιάχνετε στην Γερμανία τον 14ο αιώνα σαν ένα νηστίσιμο Χριστόψωμο. Στο πέρασμα των χρόνων το ψωμί αυτό έγινε πιο πλούσιο καθώς πρόσθεσαν διάφορα αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και κάπως έτσι το νόστιμο αυτό ψωμάκι έγινε το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο Γερμανικό γλυκό. Φτιάξτε την συνταγή για στόλεν που μας προτείνει η χρυσοχέρα κυρία Σοφία και το σπίτι σας θα γεμίσει γιορτινά αρώματα από μπαχαρικά και αποξηραμένα φρούτα. Ένα τέλειο ατομικό γλυκάκι που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους. Η επιτυχία είναι σίγουρη!

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα χτυπάω με το μίξερ. Προσθέτω τη σόδα την κανέλα το γαρύφαλλο και συνεχίζω. Στο τέλος προσθέτω τα κοντιτα, τις σταφίδες τα κράνμπερι και το αλεύρι. Ζυμώνω το μείγμα μέχρι να έχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίζω τη ζύμη σε 30 μπαλάκια ίσα με ένα μανταρίνι. Ανοίγω το μπαλάκι στο χέρι μου και το τυλίγω σαν χαλί. Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω ένα τέταρτο περίπου. Μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αλείφω με λίγο βούτυρο. Αφού κρυώσουν πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και έτοιμα! Είναι καταπληκτικά!

Δεν έβαλα πολύ ζάχαρη γιατί έχει πολλά μέσα.

Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara

Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara

Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara

Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara

Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara

Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara

Πεντανόστιμα και αφράτα Γερμανικά στόλεν για τα Χριστούγεννα απο τη Sofia Kara
Καλή επιτυχία!

Μια συνταγή της Σοφίας Καρά

Close